VIDEO: Rețeta săptămânii – Fabiskitchen: Antricot de vită Tomahawk la grătar

1656

Pentru o friptură de vită, sau steak cum se spune în termenii profesioniști internaționali, se recomandă carnea care se găsește doar în 3 zone ale carcasei de vită: antricotul, mușchiul, vrăbioara. Când alegem un steak trebuie să ținem cont de marmorarea acestuia.
Recomandarea este să alegem bucățile care conțin firicele albe de grăsime.
Aceste firicele de grăsime formează aspectul plăcut ca de marmură, de aici și denumirea ,,marmorare “.
Când se gătește friptura, aceste firicele de grăsimi se topesc și oferă o friptură steak fragedă care se topește în gură.
Antricotul Tomahawk este un steak care seamănă cu un topor nord-american.
Înainte să pregătim focul la grătar, scoatem carnea din ambalajul vidat și, cu un prosop din hârtie de bucătărie, uscăm suprafața cărnii.
Este important atunci când gătim un steak, acesta să aibă temperatura apropiată mediului ambiental. Pregătim focul la grătar, avem nevoie de două zone cu temperaturi diferite de căldură.
Într-o parte, temperatura ridicată pentru prăjire, iar, în partea cealălaltă, temperatura scăzută pentru coacerea cărnii.
De regulă, cărbunii sunt gata de folosire când au un strat de cenușă.
Dacă doriți ca friptura să aibă amprenta grătarului, atunci există o tehnică foarte interesantă: adăugăm carnea pe grătar conform acelor de la ceas.
Prima dată, prăjim carnea pentru 3 minute conform orei 10, deci carnea trebuie pusă pe grătar spre ora 10, apoi mutăm carnea spre ora 14 și o prăjim mai departe pentru 3 minute.
Reluăm această tehnică și pe partea cealălaltă. După care, dăm carnea să se coacă unde temperatura grătarului este scăzută.
În funcție de cum dorim să fie friptura, o lăsăm pentru 20-30 de minute la copt, și din când în când o mai întoarcem.
Friptura este recomandat să se servească medium sau de culoarea roze, cu sare grunjoasă, sos, piper proaspăt măcinat, în funcție de dorințele fiecăruia.
Poftă bună!
Puteți urmări rețeta aici:
https://www.youtube.com/shorts/tJ6n34sZuUc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here