VIDEO: Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Friptură de miel cu legume sotate

917

Lista de cumpărături pentru 4 persoane:
* 30 gr de unt
* 100 ml de ulei de măsline
* 8 cotlete de miel
* 7 crenguțe de rosmarin
* 6 căței de usturoi
* Sare, piper
* 50 ml de vin alb
* 12 roșii Cherry
* 6 morcovi
* 6 păstârnaci
* 2 linguri de ulei
*1 legătură de sparanghel
* 1 linguriță de zahăr brun
* Sare, Piper.
Mod de preparare
Crestăm din loc în loc cotletele pe partea cu pielea. Adăugăm carnea într-un bol. Condimentăm cu sare, piper, după care adăugăm uleiul de măsline, 4 căței de usturoi, 4 crenguțe de rozmarin și lăsăm totul la frigider pentru minimum 5 ore.
Încălzim cuptorul la 100 de grade. Într-o tigaie, rumenim carnea pentru 2-3 minute pe ambele părți în funcție de grosimea cărnii. Adăugăm carnea la cuptor, pentru 12 minute, în funcție de preferința fiecăruia, cine dorește ca friptura să fie bine făcută la interior, atunci, 16 minute sunt suficiente. Între timp, turnăm apă într-o oală cu puțină sare și o lăsăm să fiarbă. Curățăm morcovii și păstârnacii și îi tăiem de a lungul pe jumătate. Apoi, îin bucăți de 2 cm, nu este o regulă depinde de fiecare. Eu am folosit sparanghel verde pe care l-am tăiat de la jumătate, am păstrat partea cu vârfurile pentru friptură iar în acest fel nu a mai fost nevoie să-l curăț. Restul de sparanghel se poate folosi la omletă, salată. Când apa clocotește, adăugăm morcovii și păstârnacii și îi lăsam acolo pentru 2 minute după care adăugăm sparanghelul verde și lăsam totul să fiarbă 2 minute în continuare. Strecurăm legumele și adăugăm apă rece peste ele. Acest procedeu se poate face înainte de a prăjii carnea depinde de dexteritatea fiecăruia în bucătărie. Recomandarea mea este să se facă înainte de prăjirea cărnii pentru că, în acest mod, este timp să fie totul gata.
Adăugăm puțin ulei într-o tigaie, adăugăm roșiile cherry, sare, piper și sotăm pentru 2 minute. Adăugăm zahărul brun, sotăm mai departe, apoi adăugăm vinul alb – cine dorește, poate să adauge și 2 crenguțe de cimbru verde, merge foarte cu roșiile. Când vinul s-a evaporat, atunci reducem temperatura și le lăsăm la flacără mică până pregătim restul. Într-o tigaie adăugăm puțin ulei, apoi legumele, sare și piper după gust și le sotăm pentru câteva minute. Legumele trebuie să rămână ,,al dente“. Reducem temperatura și lăsăm legumele să se mențină calde. Scoatem carnea de la cuptor, adăugăm într-o tigaie untul, restul de crenguțe de cimbru, cățeii de usturoi și prăjim carnea pe ambele părți timp de un minut.
Poftă bună!
Puteți urmări rețeta și pe YouTube, pe Fabi’s Kitchen. Dacă doriți, puteți să vă abonați GRATUIT!!!

Cititorii care vor să îi adreseze întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de e_mail: alinfabian62@gmail.com. Fabian este gorjeanul originar din Peștișani care promovează România, prin video-urile făcute în natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here