VIDEO: Lider sindical, la un pas să fie scos pe sus din sala de apel a Carierei Roșiuța!

8945

Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, a fost la un pas să fie scos pe sus din sala de apel de la Cariera Roșiuța, după ce paznicii unității au intervenit oprind discursul acestuia. Incidentul s-a petrecut, luni seara, după ora 22.00, când sindicalistul, însoțit de trei vicepreședinți sindicali din acea unitate minieră, s-a adresat minerilor intrați la ultimul schimb, vorbindu-le de noul Contract Colectiv de Muncă, ce va intra în câteva zile în negocieri. Bunoaica a fost salvat de minerii care au intervenit cerându-le paznicilor să se retragă.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a luat unitățile miniere ale CEO la picior pentru a discuta cu salariații în sălile de apel. Luni seara, a fost la Cariera Roșiuța, iar marți la Tismana și Jilț.
Întrevederile cu minerii de ieri au fost calme, fără incidente pentru liderul de la Lupoaia, dar luni, acesta a fost apărat de mineri pentru că paznicii unității, temători de repercusiuni asupra lor de la șefii administrației, au încercat să-l scoată afară din sala de apel. Salariații care formau audiența compusă din aproape 300 de persoane au intervenit, iar într-o filmare făcută la fața locului se vede clar că un salariat le cere paznicilor să-l lase pe liderul său să vorbească. Nicu Bunoaica a înțeles de ce paznicii au vrut să-l oprească și le-a mulțumit minerilor care și-au dat seama că demersul său este unul de informare a salariaților și de luare a pulsului din unitățile miniere.


,,Vreau să văd ce cer dânșii, ce vor să obținem pentru ei, dacă sunt de acord cu introducerea celor două sporuri în salariul tarifar, dacă sunt împotriva discriminărilor, dacă vor vouchere majorate, grilă unică și multe altele. Oamenii vor aceste lucruri normale și ne cer să nu le pierdem niciun drept la negocierile pentru noul CCM”, a spus Bunoaica. În ceea ce privește incidentul de la Roșiuța, pe terenul liderului Nelu Roșca, Bunoaica spune că a fost sunat de șeful pazei CEO, care i-a promis că astfel de incidente nu se vor mai întâmpla.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here