VIDEO: Gospodăriile de lângă Coloana Infinitului, sub ape! Mirosul de hazna mută nasurile turiștilor

1205

Proprietarii caselor situate de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu, arteră situată la câțiva metri de Coloana Infinitului, se plâng de situația deplorabilă în care au ajuns, la orice ploaie gospodăriile lor fiind inundate. Apa le băltește și acum în grădini și în beciuri, iar efectul este ireversibil în timp, caselor fiindu-le afectată structura de rezistență. Proprietarii susțin că în zonă s-a construit haotic, canalizarea este subdimensionată, iar vechile modalități găsite de fostele autorități de a ține sub control apa pluvială au fost distruse în urma unor autorizații de construcții date fără cap.

,,Situația pare fără ieșire. Apa ne băltește în beciuri și iarna, și vara. Acum după ploaia de marți ni s-au inundat grădinile, dar și locuințele. Rezistența casei este în pericol, scara mi-a crăpat..
Apa nu are unde să se scurgă”, spune, impacientată, una dintre cele mai vechi proprietare de pe strada respectivă.
De altfel, proprietarii de pe Tudor Vladimirescu au înroșit telefonul primăriei municipiului, dar ajutorul sperat nu a venit.
,,Am sunat de ne-am săturat. Au venit pompierii, ieri, și au tras ceva apă cu o pompă, dar vedeți și dumneavoastră că în beciuri tot avem apă.
Este cumplit. La primărie toți dau din umeri, ne dau de înțeles că e doar problema noastră”, a spus o altă proprietară.

Deplorabil, cuvântul folosit de turiști francezi
Locatarii ale căror case se află la o aruncătură de băț de Coloana Infinitului se plâng și că zona, deoarece toaletele lor refulează, este un focar de infecție, mirosul pestilențial fiind sesizat chiar și de turiștii străini.
,,Au venit turiști străini, aici lângă Coloană, și au simțit mirosul îngrozitor, de WC, care era în zonă. Au spus că este deplorabil să se întâmple asta lângă lucrarea lui Brâncuși. Din păcate, situația a rămas la fel la orice ploaie.
Aici miroase a toaletă publică și suntem la câțiva metri de Coloană”, a completat una dintre femei.
Ieri, după ploaia torențială de câteva zeci de minute, strada Tudor Vladimirescu s-a transformat într-un râu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here