VIDEO: Botez cu peste 50 de invitați la Bustuchin, poliția a aplicat amendă! Cântărețul Fîciu la microfon: ,,Hai că poate vine Garda și nu avem mască!”

4297

Botez mare, sâmbătă seara, în comuna Bustuchin, sat Cionți. Petrecerea cu zeci de invitați s-a organizat însă la cort, deși în spațiile închise sunt permise doar evenimentele cu maxim 20 de persoane. Invitații nu purtau, din păcate, măști de protecție, lucru sesizat pe o filmare postată pe rețelele de socializare, dar și de cântărețul Nicu Fîciu, cel care a asigurat atmosfera la petrecere. Deși, polițiștii din Bustuchin nu au fost pe fază să controleze aceste aspecte, în timpul evenimentului, duminică au început însă verificări polițiștii de la Târgu-Cărbunești, confirmă IPJ Gorj. Organizatorilor li s-a aplicat o amendă de 3000 de lei.

Județul Gorj atinge zilnic câte un număr record de îmbolnăviri de coronavirus, autoritățiile județene intrând în alertă în timp ce polițiștii încearcă să instruiască populația că nu e de glumă cu nerespectarea prevederilor legale în perioada de alertă. Cu toatea acestea, în județ se organizează nunți și boteze, pe bandă, asta în spații închise, petrecăreții fiind supuși riscului de îmbolnăviri cu COVID 19.

O situație de acest fel s-a petrecut sâmbătă seara pe raza localității Cionți, se sesizează de către localnici. Este vorba de un botez cu zeci de invitați, la care au participat adulți și minori, mesele fiind întinse într-un cort acoperit.

Cântărețul de muzică populară care a întreținut atmosfera, Nicu Fîciu, chiar spune de la microfon că petrecăreții nu poartă măști și poate veni ,,garda”, referindu-se, probabil, la poliție. Invitații nu se opresc însă din horă, iar cei din interior zâmbesc satisfăcuți, se vede pe o filmare postată de unul dintre invitația pe pagina sa de socializare.

La cererea Gorjeanul, IPJ Gorj a dispus duminică verificări la Bustuchin pentru a se vedea dacă organizatorii au încălcat sau nu prevederile Legii 55/2020 legat de distanțarea fizică și protecție.

,,La data de 12 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești s-au sesizat cu privire la faptul că pe raza comunei Bustuchin, ar fi fost organizat un eveniment privat, fără respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19. În urma verificărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un tânăr, de 26 de ani, din comuna Bustuchin, care la data de 11 iulie a. c., a organizat în curtea locuinței sale un eveniment la care au participat mai mult de 50 de persoane și nu a respectat interdictiile stabilite conform art.5, alin.3, lit. a) din Legea 55/2020, constând în aceea că acesta nu a luat masuri pentru respectarea distantarii fizice intre participantii la eveniment. Fapta comisă este prevazută de art.65, lit. j) coroborat cu punctul 1 din anexa 3, la H.G 476/2020, sanctionat de art.66, lit. d) din Legea 55/2020 și a fost sancționată cu amenda în valoare de 3000 lei”, a transmis IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here