VIDEO: Balastiera lui Capotă, poluează râul Blahnița! Garda de Mediu face iar control

5283

Firma AIDIPRESTIGE SRL din Târgu-Jiu, în spatele căreia se află Gigel Capotă, directorul Financiar-Contabil al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, poluază la greu râul Blahnița. O sesizează, în mod repetat, un cetățean din Crasna care își însoțește acuzațiile și cu dovezi video că râul este tulbure, dar și că balastiera deținută de Capotă, fiul al comunei Crasna, ar fi executat lucrări ilegale în zonă, care au afectat atât calitatea apei cât și fauna piscicolă din Blahnița. Cetățeanul a reclamat situația la Garda de Mediu Gorj, care se va deplasa iar în zonă, deși problema se află în ograda SGA Gorj, care a verificat calitatea apei dar de fiecare dată, ca un făcut, apa a ieșit, la analiză, cristalină și deloc poluată.

AIDISPRESTIGE SRL a realizat pe Blahnița această stație de sortare de maxim patru ani de zile. Firma excavează în zona comunei Crasna, localitatea lui Gigel Capotă, directorul aflat la timona societății, dar lucrările se fac nerespectând normele în vigoare. În albia râului s-a excavat masiv, realizându-se adevărate cratere pe fundul apei, și o adâncime de 7 metri a râului care a format o adevărată cascadă în zona în care se află utilajele societății. Aceste lucruri au fost constatate deja de Garda de Mediu Gorj, sesizată iar să intervină în zonă. Reprezentanții instituției confirmă situația și subliniază că se vor deplasa la fața locului, cerând și prezența celor de la SGA, care este obligată să verifice autorizările firmei pentru sunt foarte multe sesizări.

Frățilă: ,,D-le Capotă ne distrugeți comuna Crasna”!

O parte dintre acestea vin de la Valentin Frățilă, care locuiește peste rău, vizavi practic de utilajele lui Capotă, fiind terminat de balastieră și în special de la zgomotul concasorului care se aude de la intrare în Săcelu. Frățilă a filmat, la sfârșitul săptămânii trecute, starea în care se află râul cerând explicații de la autorități. ,,Vă prezint aceste bravuri! După cum vedeți, râul Blahnița a început să curgă într-o râpă. Domnilor, de ce stați și tăceți din gură, uitați câta craterul au făcut aici. Unde s-a mai pomenit să curgă apa ca și cascada Niagara? Își bat joc de natura comunei Crasna. Aceste filmări sunt dovezi clare, nu sunt vrăjeli, sunt lucruri concrete, probe. Râul este excavat până la adâncimea de 7-8 metri. M-am plâns peste tot, dar toți își bat joc de mine. Până la urmă acest râul acesta dispare, au secat fântânile din cauza lor. Priviți ce nuanță are apa, tulbure, nămol iar fauna piscicolă este distrusă. D-le. Gigel Capotă ne distrugeți comuna Crasna! De ce?”, a declarat Valentin Frățilă, completând că localnicilor din Crasna le este frică să spună adevărul.

Cetățeanul a arătat concret situația din teren dar și faptul că balastiera funcționează inclusiv la orele 20.00, zilnic.

Gigel Capotă, cel care controlează balastiera, a fost trimis în judecată, recent, pentru evaziune fiscală comisă tot în Crasna.

3 COMENTARII

  1. Pentru unii doar banii sint importanți, oricum sunt tot goi pe interior și nefericiți. Cei care ar trebui sa oprească dezastrul de ce nu o fac. E păcat sa distrugem tot în jurul nostru, Gorjul e în urma rău de tot, o sa rămâneți singuri pe aici, tinerii vor pleca spre zone dezvoltate.

  2. Ca și cetățean al satului Crasna ,recunosc CU RUȘINE, că , noi nu îl ajutăm pe Vali Frățilă în lupta asta ce o duce de ani de zile deși mulți dintre noi suntem afectați de balastieră , fie că se pierde apa din fântâni din cauza pânzei freatice ce se duce din ce în ce mai jos , fie din cauză că utilajele excavează pe lângă grădinile noastre !!!
    Bravo Vali , ai reușit un lucru mare dacă ai adus toată povestea asta în atenția presei !!!
    Bravo !!!!

  3. Nu i balastiera lui Capota, este a tzeparului de Laviniu Lupulescu zis Anutzu, care se foloseste de actele firmei fiului lui Capota in activitatea ilegala si evazionista , toata la negru a tzeparului Anutu Laviniu lupulescu. Acest evazionist a facut zeci de miliarde din vanzarea la negru a balastului, nisipului si agrgatelor, fara factura, fara bon fiscal si fara bon de cantar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here