Victorii pe linie pentru baschetbaliştii Under 13

534

Baschetul juvenil prinde din nou aripi în Gorj. Asociaţia Club Sportiv Târgu Jiu se poate lăuda nu doar cu o echipă profesionistă în eşalonul secund, dar şi cu o grupă valoroasă de copii pe care o susţine. Este vorba despre formaţia Under 13 a Clubului Şcolar Sportiv Târgu-Jiu, condusă de profesorul Alexandru Gliga.  După cum se ştie ACS Târgu-Jiu are un protocol de colaborare cu CSS, pentru a ajuta financiar trupa respectivă. De altfel, micii gorjeni au obţinut, fără emoţii, biletele pentru faza a doua de calificare la turneul semifinal. Elevii lui Gliga au bifat victorii pe linie la Craiova, reuşind 8 succese din tot atâtea confruntări.“N-am pierdut niciun meci până acum şi, în afară de Îngerii Băniei, care s-au apropiat să ne pună probleme, nicio echipă n-a avut şanse cu noi. Avem copii cu talie, trei dintre ei au peste 1,85 metri înălţime, la nivel de 11-12 ani, şi pot merge chiar spre loturile naţionale. Sincer, nu mă aşteptam la acest bilanţ, dar, după primul turneu, am văzut că am început să jucăm din ce în ce mai bine, iar copiii au prins încredere. Mi-am dat seama că, la nivelul acesta, dacă ai şi un pic de talie şi câţiva copii talentaţi poţi să ajungi sus”, a declarat Gliga.
Următorul turneu de calificare se va desfăşura în perioada17-19 decembrie, iar oficialii clubului de baschet fac demersuri pentru a aduce această competiţie la Târgu-Jiu. Pe de altă parte, 12 echipe din ţară vor participa la turneul semifinal, iar, în cazul unei calificări, fără îndoială se vor face formalităţile necesare ca ultimul act al întrecerii să se desfăşoare în noua Polivalentă de la Târgu-Jiu.
“Eu spun că e o generaţie bună, cu care putem să ne ducem spre turneul final. Acum, este foarte greu să te lupţi cu formaţiile din Bucureşti, dar eu cred că putem să fim în primele 3 echipe. Este un pariu cu mine. Am trecut de prima fază a calificărilor, unde am fost 5 echipe în grupă. Meciurile au fost împărţite în două turnee, ambele s-au ţinut la Craiova. Am câştigat toate cele 8 meciuri. În prima fază am jucat cu 3 echipe din Craiova şi cu una din Piteşti. În faza următoare se vor face grupe de câte 6. Suntem cu Pheonix Galaţi, Focşani, Arad, CSU Sibiu şi cel mai bun loc 4 din grupe. Mi-aş dori să terminăm în primele două locuri pentru a evita formaţiile puternice în faza următoare”, a mai spus Gliga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here