Victoria lui Ruşeţ îi aduce voturi lui Blaga

345

ALEGERIAlegerile din PDL Gorj s-au finalizat duminică cu victoria lui Ion Ruşeţ, care a reuşit să îşi impună echipa pe care a dorit-o la cârma organizaţiei. Prea puţini dintre cei din gaşca lui Ionel Manţog au intrat în noua echipă de conducere şi asta pentru că Ruşeţ i-a triat cu grijă pe cei care şi i-a atras alături.

Urmează însă prima şedinţă de Birou Permanent Judeţean(BPJ) în care cei aleşi îşi vor da votul pentru susţinerea, în luna mai, a lui Vasile Blaga ori a lui Emil Boc. Ruşeţ a anunţat încă dinainte de alegerile din 19 martie că el, personal, îl susţine pe Blaga. Fostul ministrul al Administraţiei şi Internelor a menţionat că va veni în Gorj, în campanie electorală, după 12 aprilie.

Un adevărat maraton al alegerilor s-a desfăşura sâmbătă la Târgu-Jiu, la Casa de Cultură a Sindicatelor, ca urmare a scrutinului din PDL Gorj. Autorităţile locale, chiar dacă nu erau “portocalii” s-au pregătit cum se cuvine de primirea oaspeţilor de la centru, sosirea lui Emil Boc şi al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, punând la treabă pe toată lumea. În seara în care Boc ajungea cu Igaş la Casa Danielescu, în Târgu-Jiu se făceau marcaje pe străzi, se mătura de zor iar lumea în alertă. Nici a doua zi, sâmbătă, lucrurile nu s-au calmat. Organele de ordine aşteptau înfrigurate venirea celor doi membrii ai Guvernului la Casa de Cultură a Sindicatelor. Şi au venit, Boc şi Igaş separat de Blaga, care a coborât dintr-o altă maşină. Însoţiţi de Ion Ruşeţ şi de Constantin Severus Militaru, grupul a intrat în interiorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Boc făcând declaraţii la înghesuială. Au aplaudat, au rostit câte un discurs, atât cei veniţi de la Bucureşti cât şi şefii de organizaţii PDL din Oltenia, invitaţii fiind din Mehedinţi, Vâlcea şi Olt.

Ruşeţ, insignă de la Igaş

Până la alegerile propriu-zise, Ion Ruşeţ a primit şi un cadou, o insignă cu iniţialele PDL care i-a fost dăruită senatorului de ministrul Igaş, al cărui discurs a fost anti-Ponta. Igaş atotştiitor a menţionat că Ponta nu va mai candida anul viitor în Gorj deoarece Năstase i-ar fi creionat un colegiu aproape de el. Un discurs echilibrat a avut însă Vasile Blaga, care a discutat despre întregirea partidului, menţionând că nu este în campanie electorală în Gorj.

După votarea lui Ruşeţ, care a obţinut 446 din 451 de voturi, invitaţii din capitală au plecat. La aflarea rezultatului votului, Ion Ruşeţ i-a asigurat pe membrii PDL Gorj că, împreună, în noua echipă, va face paşii stabiliţi şi vor ieşi învingători în prima confruntare electorală de anul viitor.

Emoţii la prim-vicepreşedinţi şi la vicepreşedinţi

În noua structură de conducere a PDL Gorj au mai fost aleşi ca prim-vicepreşedinţi Severus Militaru şi Dorin Filip, aceştia obţinând 358 şi, respectiv, 294 de voturi ,,pentru”. Marcel Hoară a fost marele perdant al alegerilor, acesta pierzând însă cu 218 voturi pentru şi 271 împotrivă. Au fost aleşi apoi şi zece vicepreşedinţi ai filialei: primarul comunei Negomir, Ion Gruescu, primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, Nicolae Daviţoiu, preşedintele PDL Târgu-Jiu, inspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Mitescu, preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Târgu-Jiu, Rodica Dârnu, şeful Direcţiei Silvice Gorj, Gheorghe Novac, directorul compartimentului de Resurse Umane din cadrul CE Turceni, Corneliu Gârjoabă, Nicolae Giuran, Ion Dobriţoiu şi Constantin Drăghici, secretarul general în persoana lui Nicolae Cilibiu, iar cele şase posturi de secretari executivi au fost ocupate de Dan Vâlceanu, Ilie Crintea, Lucreţia Cojocaru, Emil Dragomirescu, Victor Golea şi Sorin Chircu. Au mai fost aleşi ca secretari generali adjuncţi Elena Cojocaru şi Ion Fugaru, Gheorghe Copaci a fost ales trezorier, Vasile Picioruşi a fost ales preşedintele Comisiei de Regulament, Etică şi Litigii în timp ce Vasile Forţofoi a fost ales preşedinte al Comisiei Judeţene de Revizie şi Control.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here