Victime, inundații, pagube! Ploile și vântul au făcut ravagii în Gorj

258

Precipitațiile abundente și vijeliile au făcut prăpăd, vineri seara, în mai multe localități din județul Gorj. La Târgu-Jiu, în timpul furtunii, un copac s-a prăbușit peste două autoturisme parcate în apropierea Colegiului Național “Spiru Haret”.

copaci pe masini

În una dintre mașini, pe bancheta din spate, se aflau o tânără de 27 de ani, însărcinată în luna a șaptea și soacra acesteia. Amândouă au ajuns la spital. Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale unui alt pasager, aflat pe scaunul din dreapta conducătorului auto. Cu toții așteptau ca șoferul să se întoarcă de la farmacie. ”S-a coborât doar ca să meargă până la farmacie. Pe bancheta din spate erau soția mea și nora mea. În acel moment a căzut pomul. Amândouă au ajuns la spital, mai ales că nora mea este gravidă în luna a șaptea. Eu am avut noroc, eram în față”, a declarat Ludovic Horoc, pasager în una dintre mașini. Celălalt autovehicul a fost serios avariat în urma evenimentului.

rovinari stalpi cazuti”Copacul este destul de mare, destul de gros, destul de bătrân, are în jur de 50-60 de ani, după circumferința lui, părea sănătos la prima vedere. A fost un vânt puternic și a cedat, din cauza încărcăturii, greutății cu apă”, a precizat Alexandru Zaharia, directorul societății Edilitara, din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
rovinari stalpi cazuti 2Fenomenele meteo extreme au creat probleme, sâmbătă seara, și în orașul Rovinari. Doi stâlpi de electricitate au fost puși la pământ de vijelii. În tot acest timp, pompierii din Târgu-Jiu erau chemați să intervină în parcarea subterană a Mall-ului din municipiu, care a fost inundată. Și scările rulante au fost blocate până la remedierea situației. Ulterior, în jurul orei 23.00, angajații ISU Gorj au avut parte de o altă intervenție. Locatarii unui bloc din centrul municipiului Târgu-Jiu au sunat la 112 și au anunțat că a izbucnit un incendiu la acoperiș. Acesta a fost lovit de fulger, în timpul furtunii.
”Am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui început de incendiu la un acoperiș de bloc. incendiuIncendiul a fost localizat și lichidat în faza primară. Cauza probabilă a fost trăsnetul”, a declarat Aurelian Negrea, reprezentant al ISU Gorj.
Gorjul s-a aflat în weekend sub avertizare ”Cod Portocaliu” de ploi torențiale.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here