Vicepreședintele unui sindicat din CEO, acuzat de comportament abuziv față de muncitori. Oamenii amenință cu demisia! IPJ a dispus verificări!

5890

Mai mulți salariați ai SE Turceni a Complexului Energetic Oltenia sunt, efectiv, disperați și amenință cu demisia, din cauza comportamentului abuziv al unui vicepreședinte al Sindicatului ”Energia” Turceni, care deține funcția de maistru la una din secțiile termocentralei.
Unul dintre angajații SE Turceni a povestit redactorilor Gorjeanul calvarul prin care trece zilnic, împreună cu colegii și chiar unii șefi de tură, cu toții fiind agresați verbal și luați cu forța să-i muncească în gospodărie de către maistrul Dorin Cotea, un apropiat al lui Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia. Reprezentanții IPJ Gorj au precizat că a fost dispusă efectuarea de verificări în acest caz.
Cinci salariați ai CE Oltenia au decedat, în decursul a 30 de zile, de la jumătatea lunii februarie a.c. și până mai zilele trecute, din cauza unor afecțiuni cardiace, iar conducerea companiei se întreba ce anume le determină oamenilor stres la locul de muncă.
Un exemplu edificator este cel al șefilor, protejați de alți șefi, mai mari, sau sub veșmântul sindical, care-i terorizează, pur și simplu, pe cei aflați în subordine, printr-un comportament abuziv.
Oamenii preferă, de cele mai multe ori să nu vorbească, de teamă să nu-și piardă serviciul, însă, ajunși la limita disperării, apelează la presă, în care-și pun ultima speranță.
Simplii muncitori, descărcători vagoane, mașiniști, dar și șefi de tură de la depozitul de cărbune al Termocentralei Turceni acuză faptul că sunt agresați verbal, înjurați și batjocoriți de către maistrul Dorin Cotea.
Unul dintre aceștia s-a plâns reporterilor Gorjeanul că, împreună cu colegii săi a expus situația șefilor direcți, au trimis o depeșă conducerii termocentralei, dar și instituțiilor statului, numai că răbdarea lor a depășit limitele și sunt dispuși să demisioneze în bloc din cauza comportamentului inuman al maistrului Cotea. ”Sunt dispus să plec la muncă în străinătate, să-mi las locul de muncă, să-mi abandonez familia și să plec. Ca mine sunt și alți colegi. Abuzând de funcția pe care o are ne înjură tot timpul, ne amenință că ne dă afară pe toți că ne face referate. E vai de capul nostru. Pe unii îi ia să-i muncească prin gospodărie. Spune că are relații și cred și eu că are”, povestește un angajat al CEO.
Dorin Cotea a fost consilier local la Plopșoru, până în 2012 și de câțiva ani este vicepreședinte al Sindicatului ”Energia” Turceni, condus de Eugen Iovan.
Potrivit unor informații, Cotea este unul dintre apropiații lui Iovan și se bazează pe influența acestuia în rândul directorilor SE Turceni, dar și ai CEO.
Oamenii nu-și explică altfel cum nimeni nu ia nici o măsură cu maistrul sindicalist. ”Poate dacă mai moare vreunul dintre noi de infarct vor spune colegii cât stres am luat. Nici să mâncăm nu ne lasă. Deschide ușa de la vestiar cu piciorul ca în filmele western. Ne face programul cum vrea el și ne jignește în toate felurile. Culmea e că nu toți suntem în subordinea lui. Au ajuns la disperare și câțiva șefi de tură. Nu se mai poate în felul ăsta”, spune omul calvarul prin care trece împreună cu câteva zeci de colegi.
Maistrul Dorin Cotea nu a fost de găsit, marți, pentru a-și exprima un punct de vedere.
În acest caz, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj a dispus efectuarea de verificări, urmând a fi dispuse măsuri legale, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției.
George Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here