Vicele PDL de la Turburea, candidat USL la primăria lui Bârcă

389

Picture 004Toma Stamatoiu, viceprimarul portocaliu al comunei Turburea, a fost anunţat ieri drept candidat oficial al USL pentru scaunul de primar al localităţii. Stamatoiu a renunţat astfel la PDL pentru PNL, şi a fost validat drept candidat pentru această funcţie, în cadrul şedinţei USL de miercuri.

Lupta pentru Primăria Turburea se anunţă a fi crâncenă mai ales că Ion Bârcă, actualul primar PDL, va candida şi el pentru un nou mandat din partea ,,portocaliilor” având însă deja un rival redutabil în persoana lui Toma Stamatoiu.

Stamatoiu a negociat cu PNL pentru o candidatură la alegerile locale din 10 iunie, fiind curtat de reprezentanţii PNL Gorj în urma şi a unui sondaj de opinie realizat în localitate. Vicele Stamatoiu a acceptat, în final, discuţiile, ca şi oferta de a candida din partea USL. “Am acceptat să candidez din partea USL deoarece nu mă mai regăsesc în echipa PDL de la Turburea. Am avut, de asemenea, numeroase divergenţe cu colegii mei de acolo, în special, cu Ion Bârcă, preşedintele PDL Turburea, care a încercat de câteva ori să mă elimine din partid şi din funcţie. Am avut discuţii cu conducerea PDL Gorj, pe care am avertizat-o în legătură cu derapajele lui Bârcă, dar, din păcate, demersul meu nu a avut niciun rezultat. În plus, nemulţumirile localnicilor din Turburea care au reclamat felul în care este condusă primăria din localitate a fost un alt motiv pentru care am acceptat să candidez la fotoliul de primar. Mizez pe buna credinţă a localnicilor”, a declarat candidatul Toma Stamatoiu.

Clinciuri din partea lui Bârcă

Candidatul USL la Turburea se aşteaptă ca intenţia sa de a candida să se lovească, în perioada imediat următoare, de frustrările şi invidia contracandidatului său Ion Bârcă. Stamatoiu se aşteaptă la atacuri, dar susţine că este pregătit să le facă faţă, cunoscând jocul pe care îl face Bârcă în localitate.

Dublu ajutor

Toma Stamatoiu a fost acceptat de ambele organizaţii PSD şi PNL din Turburea drept candidat al USL pentru funcţia de primar. Stamatoiu a fost primar interimar în Turburea în 2009, imediat după decesul neaşteptat al edilului de atunci, Daniel Ursulescu. Mandatul lui Stamatoiu a fost de trei luni, acesta asigurând organizarea alegerilor locale anticipate la Turburea şi continuarea proiectelor demarate de Ursulescu, care se află acum în execuţie. Stamatoiu, de profesie maistru, nu a mai candidat niciodată pentru funcţia de primar.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here