Viaţa este labirintul meu şi mi-l asum

1480

Ideea ce stă la baza „Labirintului” este o paralelă cu viața noastră de zi cu zi. Orice alegere corectă ne ferește de necunoscut și în același timp o alegere greșită ne forțează să învățăm o lecție ce de multe ori poate fi dureroasă.
Cu toții știm ce înseamnă un labirint – căutare, risc, mister, aventură, șansă, inspirație, bucurie sau dezamăgire, viață sau moarte. Până la urmă întreaga noastră viață este un labirint în care alegerile noastre ne conduc într-o direcție sau în alta.
Da! Câteodată viaţa este ca un labirint. Nu ştii ce să faci sau pe ce cale să apuci în anumite situaţii.
Cad fără să vreau pe gânduri şi în mintea mea se declanşează un război: impresii, imagini, proiecţii… mă gândesc la ce se va întâmpla în viitor. Şi simt că nu mai am aceeaşi libertate de a depăşi propriile limite. Îmi imaginez că zbor printre speranţe şi posibilităţi. Îmi trec prin minte fel şi fel de idei trăznite sau vise nedefinite.
Labirintul e viaţa pe care o cunoaştem prin fiecare pas şi experienţă. De ce? fiindcă fiecare pas prin necunoscutul şi misterul camerelor-sertare cu trăiri e o călătorie prin timp. Fiecare pas poate duce spre o ieşire sau spre un drum blocat. Până când te stingi… şi pierzi propriile puteri. Te zbaţi între realitate şi ficţiune şi vine un timp când nu mai ştii în ce să crezi: în visele tale sau în adevărurile spuse de alţii. Te baţi cu propriile tale idei. Şi când ajungi la capătul drumului, la ultimul pas, singurul pe care îl mai ai, sufletu-ţi pleacă într-o lume nouă (poate o lume mai bună!)
Viaţa poate fi cum vrei tu: un labirint al viselor sau o realitate dureroasă.
Ce înseamnă cuvântul viaţă? Oare vom afla vreodată ce înseamnă viaţa cu adevărat?
Eu cred că viaţa este un labirint cu multe căi de ieşire, dar puţine sunt cele care te duc pe un drum bun. Cei care au reuşit să aleagă drumul bun sunt fericiţi, dar cei care au luat-o pe căile greşite cu greu se mai pot întoarce pe o cale mai bună.
Cum ne naştem începem să trăim, să creştem şi să murim. Fiecare om are rolul lui pe această lume, nimeni nu este născut fără un scop. Viaţa mai înseamnă prieteni şi duşmani. Să începem cu prietenii. Sunt acei oameni care la greu te pot ajuta cu un sfat sau, dacă ai nevoie, financiar. Un om poate avea mulţi prieteni, dar nu prieteni adevăraţi, pentru că rar găseşti prieteni adevăraţi!
Orice prieten la un moment dat te va lăsa baltă. Chiar şi veri, bunici, sau părinţi îţi vor întoarce spatele.
Viaţa este trecătoare, de multe ori nu ne dăm seama cât de repede poate să treacă. Este şi foarte schimbătoare, oricând îşi poate schimba direcţia ca o frunză ruginită care cade dintr-un copac bătrân schimbându-şi traiectoria ori de câte ori vântul suflă încet sau puternic.
Mereu trebuie să ne bazam pe noi, să fim puternici să învăţăm şi să ascultăm doar lucrurile care ne pot fi de folos în decursul vieţii.
În viaţă facem multe greşeli, dar este un lucru normal orice om greşeşte, dar anormal este ca să nu învăţăm din greşelile făcute.
Pirici Adina Narcisa, studentă Anul III AMG, U.C.B. Târgu-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.