Vezi ce a transmis conducerea ITM Gorj!

718

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în perioada 04-08 martie 2019, un număr total de 37 de controale în domeniile relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind aplicate 21 de sancţiuni în valoare totală de 99.000 de lei şi dispuse 167 de măsuri ce trebuie duse la îndeplinire de angajatori.

în urma unui control, demarat de către I.T.M. Hunedoara şi finalizat de către I.T.M. Gorj, a fost depistată o persoană care presta activitate fără încheierea în prealabil a unui contract individual de muncă, angajatorul, cu obiect de activitate servicii de pază, fiind amendat cu suma de 20.000 de lei. De asemenea, în urma apariţiei în mass media locală a unor informaţii cu privire la încălcarea legislaţiei muncii pe un şantier din municipiul Târgu-Jiu, inspectorii de muncă s-au deplasat la faţa locului constatând deficienţe atât din punct de vedere al relaţiilor de muncă, cât şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul a fost sancţionat cu suma de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea unei măsuri trasate la un control ulterior care prevederea păstrarea la punctul de lucru a condicii de prezenţă cu evidenţierea orei de începere şi de terminare a programului de lucru, dar şi cu 3.000 de lei pentru instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor.

Tot pentru neîndeplinirea unei măsuri trasate de către inspectorii de muncă la un control anterior, măsură ce prevedea normalizarea cadrului de lucru pentru personalul care lucrează în condiţii deosebite, un producător energetic a fost sancţionat cu amendă în sumă de 5.000 de lei.

Pentru nerespectarea normelor legale în privinţa măsurilor de electrosecuritate şi serviciul intern de securitate şi sănătate în muncă, un angajator, specializat în transport petrolier, a fost sancţionat de I.T.M. Gorj cu patru amenzi în valoare totală de 18.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here