Veşti bune de la IPJ: Numărul accidentelor rutiere continuă să scadă în Gorj

1038

Numărul accidentelor rutiere a scăzut, în Gorj, și în luna apriiie, față de aceeași perioadă a anului trecut, după ce au fost impuse restricţii în trafic odată cu starea de urgenţă.
În perioada în care au circulat mai puţine maşini au fost înregistrate 23 de astfel de evenimente, cu 14 mai puține față de luna aprilie, 2019. Acestea s-au soldat cu trei morți și 23 de răniți, potrivit reprezentanților IPJ Gorj. ,,Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj acţionează permanent pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și un trafic în siguranță pe drumurile publice.În cursul lunii aprilie, poliţiştii au desfăşurat peste 100 de acţiuni pe principalele artere rutiere, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi asigurarea unui trafic în siguranță. În această perioadă, poliţiştii rutieri au constatat un număr de 12 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, au fost aplicate 431 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor privind regimul rutier.Analiza dinamicii accidentelor rutiere relevă că, în perioada supusă analizei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe raza județului Gorj, s-au înregistrat 23 de accidente (-14), soldate cu decesul a 3 persoane (-1) și rănirea a 23 de persoane (-17). Principala cauză generatoare de accidente rutiere este reprezentată de viteză, pe fondul acestei cauze producându-se 26,08% din totalul accidentelor rutiere. Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii”, a declarat, pentru Gorjeanul, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.Totodată, în luna aprilie au fost reținute 75 permise de conducere şi au fost retrase 36 certificate de înmatriculare, în urma acțiunilor desfășurate în trafic.

Accident mortal la Albeni
Cel mai grav accident înregistrat în luna aprilie a avut loc în ziua de Paște, pe raza localității Albeni. Un bărbat de 38 de ani a murit, după ce mașina pe care o conducea s-a răsturnat pe plafon. În urma impactului, acesta a fost proiectat din autovehicul pe câmp. La spital a decedat. ,,În timp ce un bărbat de 38 de ani, din Albeni, conducea un autoturism pe raza localității, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul direcției de mers și a iesit în afara părții carosabile, răsturnându-se în șanț. În urma impactului, șoferul a suferit leziuni care au făcut imposibilă testarea cu aparatul etilotest, fiind transportat la spital. În cauză s-a întocmit dosar penal”, potrivit reprezentanților IPJ Gorj. Aproape toate infracţiunile sunt, de fapt, în scădere, după ce au fost impuse restricţii în trafic odată cu starea de urgenţă, arată statistica Poliției.În luna martie au fost înregistrate scăderi în ceea ce privește numărul de cazuri de furturi, tâlhării sau infracțiuni stradale. ,,În luna martie a acestui an, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori. De asemenea, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ. Astfel, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu peste 38%, față de perioada similară a anului trecut. Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 43,52%. Astfel, infracțiunile de furt au scăzut cu 43,95%, iar tâlhăriile cu 75%. Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 35,51%, iar infracțiunile stradale cu 26,7%. Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii. Astfel, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 50%, persoanele decedate reprezintă același procent ca în perioada similară, o persoană decedată, iar numărul răniților grav a scăzut de la 7 la 5”, a mai declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În martie s-a înregistrat însă o creștere a cazurilor de violență în familie. ,,În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu peste 60%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe. Acțiunile polițiștilor vor continua pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID-19), dar și pentru combaterea ilegalităților de orice fel, prin activități preventive, operative și de investigare”, a încheiat Miruna Prejbeanu.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here