Veronique Thual Chauvet, în concert la Târgu-Jiu

363

scoala de vara liceul de muzica (14)După ce, de trei ani încoace, vine şi lucrează alături de copiii gorjeni, franţuzoaica Veronique Thual Chauvet susţine astăzi un concert în sala de spectacol a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Parteneriatul pe care l-a avut cu Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgu-Jiu s-a încheiat, însă va continua cu profesorii şi elevii de la Şcoala Populară de Artă, cărora le va arăta o altă manieră de predare a muzicii culte.

Veronique Thual Chauvet a venit şi la sfârşitul lunii august în Târgu-Jiu, atunci când a colaborat pentru ultima dată cu profesorii şi elevii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgu-Jiu. Parteneriatul, care a durat trei ani, ajunsese la sfârşit.

Profesorii de muzică târgujieni au declarat, însă, că nu doresc să piardă colaborarea cu franţuzoaica îndrăgostită de muzică. Aşa se face că, începând din această toamnă, parteneriatul va continua cu Şcoala Populară de Artă. Ceea ce face, de fapt, Veronique Thual Chauvet este muncă de profesor cu tinerii muzicieni, dar într-un fel aparte. „Sunt copii care vor să înveţe şi maniera în care Veronique lucrează cu ei, este deosebită. Nu spun că este mai bună sau mai rea decât şcoala românească, dar este altceva şi este foarte bine că ei au această ocazie”, a declarat Mihaela Popescu, profesor de muzică. Colaborarea va continua, unul dintre profesorii implicaţi fiind Aurel Popescu, profesor la Şcoala Populară de Artă. „Facem un protocol şi continuăm aceste acţiuni. Vom organiza şi o tabără de vară, de 10 zile, care se va desfăşura în una din localităţile turistice din judeţul nostru”, a declarat şi Popescu. Astăzi, franţuzoaica revine în Târgu-Jiu şi susţine, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” un concert, alături de fiicele sale, care sunt şi ele pasionate de muzică.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here