Verdict pentru tinerii acuzați de furt de animale: Femeia a fost eliberată, iubitul rămâne în arest

240

Magistrații de la Tribunalul Gorj au analizat, vineri, măsura de arestare preventivă dispusă în cazul celor trei tineri acuzați că au furat două bovine aflate într-un grajd situat lângă fosta mină de cărbune Ploștina. Suspecții au atacat decizia, însă numai tânăra de 18 ani a scăpat de cătușe. ”Ia faţă de inculpată măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, până la 26 septembrie 2016, inclusiv. Pe timpul cât se află sub control judiciar trebuie să respecte obligaţia de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Respectarea măsurii şi a obligaţiilor va fi verificată de Poliţia oraşului Motru. Dispune punerea în libertate a inculpatei. Definitivă”, au decis judecătorii. Iubitul fetei și amicul acestuia vor rămâne în arest în timpul cercetărilor. Cei doi au ajuns după gratii, săptămâna trecută, după ce, în noaptea de duminică spre luni, au furat trei vaci. Una însă a fugit pe câmp, în momentul în care au încercat să o urce în mașină. Pentru a nu fi prinși, suspecții ar fi fugit cu cele două animale spre Bălești, unde îi aștepta un cumpărător. Planul le-a fost stricat de polițiști, după ce stăpâna bovinelor a sunat la 112 și a anunțat faptul că ”persoane necunoscute ar fi furat două bovine din grajdul situat în apropierea locuinței sale”, lângă fosta mină de cărbune Ploștina.
”Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că bovinele ar fi fost încărcate într-o autoutilitară. În urma filtrelor efectuate de poliţişti în trafic, pe DN 67, localitatea Câlnic, a fost identificat în trafic autoutilitara în cauză, care transporta bovine cu caracteristicile celor sustrase de la apelantă”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Surse judiciare susțin că suspecții în vârstă de 22 de ani, din Slivilești, mai au la activ condamnări la închisoare pentru furt.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here