Verdict într-un dosar cu polițiști gorjeni acuzați de favorizarea infractorului

411

Decizie a magistraților Judecătoriei Târgu Jiu într-un dosar penal ce îi vizează pe mai mulți polițiști gorjeni trimiși în judecată de procurori. În urmă cu doi ani unul dintre ei a fost implicat într-un accident rutier produs în municipiu, după o altercație la un bar cu agenții de pază, ceilalți colegi ai săi judecați în dosar fiind acuzați că au încercat să mușamalizeze ancheta în așa fel încât acesta să scape basma curată. Marian Ionuț Vârjan și-a recunoscut în cele din urmă faptele și a pledat vinovat în fața instanței de judecată, primind acum o condamnare de 1 an de zile, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani. Sentința nu este definitivă, dar dacă rămâne așa îl obligă pe omul legii să presteze muncă în folosul comunității, după cum a decis instanța.
“Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Vîrjan Ionuţ Marian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare la una din următoarele două instituții publice : Primăria Municipiului Tg.Jiu, județul Gorj , ori la D.J.A.S.P.C Gorj, județul Gorj la : – activităţi de strângere a deşeurilor din zonele situate de-a lungul şoselelor, apelor curgătoare,pădurilor şi altor spaţii aparţinând domeniului public; – activităţi de plantări şi reîmpăduriri ale terenurilor aflate în domeniul public; – activităţi de extindere a sistemelor de irigaţii şi drenaj; – activităţi de deszăpezire a spaţiilor publice, în situaţia unor ninsori abundente; – activităţi de igienizare organizate de autorităţile publice centrale şi locale în instituţii de stat, în funcţie de calificările persoanei condamnate, instituția urmând a fi stabilită de consilierul de probațiune din cadrul serviciului de probațiune Gorj,în urma evaluării inițiale a inculpatului Vîrjan Ionuţ Marian”, au decis judecătorii.
Un alt inculpat din dosar este Florin Grigore Nanu Cziko, nașul lui Vârjan, acuzat de procurori de favorizarea infractorului întrucât în momentul în care a început să facă cercetările în accidentul produs de finul său a încercat să îl scoată pe acesta basma curată. Tot un an de închisoare a primit și el, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de doi ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare. Alți doi inculpați din dosar au fost achitați de către judecători, verdictul de acum nefiind unul definitiv. “Achită pe inculpatul Popescu Gabriel cu privire la infracţiunea de favorizarea făptuitorului. (…)Achită pe inculpata Luţă Elena Andrada cu privire la infracţiunea de favorizarea făptuitorului (…) Obligă inculpaţii Vîrjan Ionuţ Marian şi Cziko-Nanu Florin-Grigore la 1000 lei fiecare,deci 2000 lei în total ,cheltuieli judiciare în favoarea statului”, a stabilit instanța.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here