Verdict final pentru șoferul care și-a șantajat șeful din CEO!

1409

Curtea de Apel Craiova a decis ca un fost șofer din Complexul Energetic Oltenia să rămână cu pedeapsa stabilită anul trecut de Judecătoria Târgu Jiu în dosarul în care acesta era acuzat că și-a șantajat unul dintre șefi. Ilie Bănicioiu avea și el gânduri mari în privința carierei sale profesionale și în momentul în care a aflat că Radu Cristian Pop va veni într-o funcție de conducere la Târgu Jiu i-a oferit o damigeană cu vin pe care fostul director a refuzat-o categoric. Șoferul a fost însă insistent, iar după ce i-a lăsat acestuia băutura a început să îi spună că el are cunoștințe juridice și ar dori să lucreze pe o funcție conformă cu pregătirea sa. La data comiterii faptelor, acum vreo trei ani, șefă a juriștilor din CEO era Dorina Jianu, care i-a spus lui Pop că l-a avut și ea pe Bănicioiu ca șofer și îl cunoaște. Ca urmare, Pop i-a recomandat șoferului său să discute de acum încolo despre acest subiect doar cu fosta sa șefă.
Bănicioiu însă nu s-a potolit și a început să transmită SMS-uri către cel care conducea Direcția Managementului Proiectelor și Reprezentare Instituțională. Prin acele mesaje, șoferul își cerea înapoi nu doar băutura, ci și banii pe care pretindea că i-ar fi dat lui Pop, sperând că acesta va ceda presiunilor sale. Nu mai puțin de 3000 de euro pretindea Bănicioiu de la fostul șef din CEO, în mesaje menționând că dacă nu își primește banii se duce și face denunț la DNA. Radu Cristian Pop a fost însă cel care s-a adresat primul organelor de urmărire penală și așa a ajuns fostul șofer să fie inculpat în dosarul în care judecătorii au dat sentința definitivă. Pentru acesta pedeapsa dispusă de instanță este de 3 ani de pușcărie, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani. Dacă pleacă mai mult de 5 zile de acasă în această perioadă, bărbatul trebuie să anunțe autoritățile judiciare, el având și obligația de a-și justifica sursele de existență pe perioada celor 3 ani. Prin sentință judecătorii îl obligă pe Bănicioiu și la 60 de zile de muncă în folosul comunității, precum și la plata a 1400 de lei cheltuieli judiciare către stat. Instanța a mai dispus și confiscarea telefonului mobil pe care bărbatul l-a folosit în comiterea infracțiunii de șantaj pentru care a fost condamnat cu suspendare.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

  1. Daca e vorba de aceiasi persoana cu apucaturi de interlop o sa am si eu grija sa plateasca pentru faptele lui. Sper sa fie doar coincidenta de nume ca altfel de data asta merge fara suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here