Vasilică explică de ce a ales FC Argeş: “Sunt dependent de familie”

4060

După ce a activat o perioadă la formaţia din Miercurea Ciuc, Csikszereda (Liga 3), Dan Vasilică a ales să “ducă” returul campionatului într-un eşalon superior la FC Argeş. Vasilică a precizat, într-un interviu acordat Cotidianului “Gorjeanul”, că distanţa mare faţă de casă l-a făcut să părăsească formaţia din Harghita, deşi era foarte apreciat acolo. În schimb, antrenorul gorjean, care va fi preparator fizic în Trivale, crede că poate ajunge cu piteştenii, din nou, în Liga 1.
Reporter Gorjeanul: De ce FC Argeş?
Dan Vasilică: E o nouă provocare la un nivel superior, mă simţeam foarte bine şi foarte apreciat la Miercurea Ciuc, însă am vrut să vin mai aproape de casă. Sunt, oarceum, dependent de familie şi a fost un factor important pentru mine. Ştiu că pot şi mai mult de atât şi am luat o decizie corectă.

R.G.: Cum v-aţi descurcat într-o comunitate preponderent maghiară?

D.V.: Eram singurul român, dar m-am simţit mai apreciat decât în alte comunităţi şi nu numai în cadrul echipei. Chiar nu am avut niciun fel de probleme din acest punct de vedere.
R.G.: Ca să încheiem capitolul Csikszereda, poate echipa să promoveze şi să o elimine pe Craiova din sferturile Cupei României? O Craiova fără Alex Mitriţă…
D.V.: Echipa poate, cu siguranţă, să promoveze şi eu îmi doresc foarte mult să se întâmple acest lucru. Am participat şi eu la această performanţă şi ştiu că oamenii de acolo îşi doresc foarte mult, deci şanse sunt. În Cupă le doresc mult succes, cred că forţa Craiovei nu stătea doar în Mitriţă. E totuşi o echipă de Liga 1, de primele locuri şi poate să piardă şi cinci jucători, tot au şanse să învingă orice formaţie din primul eşalon. E clar, Csikszereda pleacă cu şansa a doua în Cupă, dar îmi doresc ca fosta mea echipă să mai realizeze o uriaşă surpriză, ar fi ceva extraordinar.
R.G.: Cine v-a convins să veniţi la Piteşti?
D.V.: Am venit aici datorită domnului Emil Săndoi, care mi-a povestit despre acest proiect, jucătorii sunt foarte buni, iar lotul este unul pentru performanţă. Am fost uşor de covins, staff-ul este unul extraordinar.
R.G.: Care este obiectivul echipei?
D.V.: Din punct de vedere sportiv, şi anul acesta FC Argeş poate termina pe un loc promovabil, dar nu ştiu despre celelalte probleme. Cu siguranţă, de la anul, dacă îşi propun acest lucru, vor reuşi să aibă această şansă şi cred că ar fi un lucru normal pentru această comunitate, deşi în România sunt multe oraşe cu tradiţie, ce aveau echipe puternice şi au dispărut de pe harta fotbalului.

R.G.: Pandurii se zbate în liga secundă. Cum vedeţi situaţia?

D.V.: Ca suporter, ca fost angajat, îmi doresc din tot sufletul ca această echipă să reuşească din punct de vedere sportiv, din punct de vedere financiar, să se redreseze complet şi să umple din nou stadionul. Avem o arenă extraordinară şi sunt convins că meci de meci ar fi la peste 75% din capacitate, indiferent de adversarul întâlnit. Sunt foarte mulţi oameni din Târgu-Jiu sau Gorj, iubitori de fotbal care au nevoie de acest “catalizator” Pandurii şi trebuie să se găsească soluţii ca acest brand să renască. Eu unul refuz să cred că nu se pot găsi soluţii.
R.G.: Tot la capitolul foste echipe, Internaţional Băleşti nu a rezistat în Liga 3.
D.V.: Cred că e foarte bine pentru ei că au fost acolo. Pentru echipă, pentru comună, a fost un lucru extraordinar. Că nu s-a reuşit este în regulă, dar faptul că ajungi acolo arată totuşi că s-a făcut o treabă frumoasă şi sunt nişte merite care nu pot fi luate.
R.G.: La Energeticianul s-a renunţat la jucătorii cu experienţă când obiectivul promovării a fost compromis.
D.V.: Nu cunosc strategia conducătorilor de acolo, cunosc însă jucători care mai sunt la echipă şi pe care i-am avut şi eu sub comandă la Petroşani şi le doresc mult succes.
R.G.: Cum vi se pare peisajul “la judeţ”, în fotbalul din Gorj?
D.V.: Am o relaţie foarte bună cu toată lumea din fotbalul judeţean, cunosc transferurile, proiectele de la fiecare echipă. Văd că se investeşte, au început să fie finanţate echipele mai bine ca acum câţiva ani şi mă aştept ca în viitor să mai apară câte o echipă în Liga 3. Mi-aş dori, în fiecare an, să promoveze câte o formaţie din Gorj, ar fi frumos pentru judeţul nostru.
Interviu realizat de Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here