Vârstnicii, singurii care mai solicită imunizarea antigripală

402

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru, 23 de persoane de peste 65 de ani au solicitat să fie vaccinate împotriva gripei sezoniere. La ora actuală mai sunt disponibile 66 doze de vaccin antigripal.

Campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2014-2015 a debutat cu dreptul în Gorj. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), iniţial au fost aduse 1.420 doze, ulterior ajungând la DSP alte 4.130 vaccinuri. La ora actuală mai sunt disponibile doar 66 de doze, singurii care încă mai solicită imunizarea fiind vârstnicii. „În ultima săptămână s-au imunizat 23 de persoane de peste 65 de ani. La momentul de faţă mai sunt în teritoriu 66 doze de vaccin”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Grupul ţintă al campaniei
Categoriile de persoane precum: copiii, vârstnicii de peste 65 de ani, femeile gravide, bolnavii ce suferă de afecţiuni cronice şi personalul sanitar trebuie imunizate cu prioritate. Astfel că, autorităţile recomandă medicilor de familie ca până la primirea vaccinului antigripal să întocmească liste pentru aceste categorii de persoane. Campania de imunizare împotriva gripei se desfăşoară, ca de fiecare dată, prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here