Vârstnicii din Târgu-Jiu merg zilnic la Băile Săcelu

626

Pensionarii de la Cluburile Vârstei a Treia din municipiul nostru petrec 7 zile de relaxare şi tratament în staţiunea Săcelu. Primăria Târgu-Jiu le-a pus la dispoziţie un autocar pentru deplasare. În total sunt trei serii, primii 50 de vârstnici plecând ieri la băi.

A devenit deja o tradiţie ca pensionarii din municipiul nostru să meargă la tratament în staţiunea Săcelu. Şi de această dată, autorităţile locale au venit în sprijinul vârstnicilor. În acest an s-au alocat 12.000 lei pentru deplasări zilnice ale pensionarilor la Băile Săcelu, în perioada 7-28 iulie. Prima serie a început sejurul luni. „De peste zece ani organizăm aceste deplasări la Săcelu. Pe data de 7 iulie a început programul din acest an. Sunt trei serii de câte 50 de pensionari, care se vor deplasa zilnic la Săcelu, timp de şapte zile. Noi le-am pus la dispoziţie transportul”, a confirmat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Beneficiarii acestei minivacanţe sunt deosebit de încântaţi de deplasare, cu atât mai mult cu cât dacă nu ar fi fost sprijiniţi de autorităţi nu şi-ar fi permis un asemenea sejur.

Excursii pentru pensionari
Pe lângă deplasările la Săcelu, în programul activităţilor pe care urmează să le organizeze şi să le deruleze Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu sunt cuprinse şi excursii pentru vârstnici, destinaţiile fiind diverse. Astfel, pe 21 iulie este programată o excursie la Polovragi, costurile acesteia ridicându-se la 945 lei. Pensionarilor li s-au pregătit alte trei excursii în luna august la: Lainici, Tismana şi Transalpina sau Transfăgărăşan. În luna septembrie ei vor pleca într-o altă excursie la Braşov, Castel Bran, Predeal, Azuga, Buşteni, Sinaia, Castelul Peleş, Târgovişte, costurile deplasării ridicându-se la 4.125 lei. Până la sfârşitul anului Direcţia Publică de Protecţie Socială va derula, lună de lună, diverse acţiuni şi va organiza o serie de evenimente, unele dintre ele devenite deja tradiţie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here