Hotărât lucru, lumea noastră este extrem de prost informată. Şi dacă Hă-hă-itul naţional a scăpat nesuspendat definitiv anul trecut, pe 29 iulie, nu înseamnă că trebuie să ne punem ştreangul de gât. Abia după semnarea Pactului coabitării a început să mai prindă curaj, ba chiar să se dea drept important. Nu e!
Peste tot, în străinătate, nu a avut şi nu are nicio trecere. E drept, a primit sprijin de la cancelariile străine prin dezinformarea acestora şi, mai ales, datorită intereselor străinătăţii. Ba să-i susţină multinaţionalele, ba să-l aibă ca votant în lupta pentru putere între stânga şi dreapta – ba populară, ba creştin democrată – de la vârful Uniunii Europene ori al CE.
Şi, aparent, fostul preşedinte suspendat se pare că mai are fraieri care încă-l cred principalul om politic al ţării. Un asistent sanitar, ce a cochetat cu presa şi s-a lăsat, dar continuă – zice el – cu poezia i-ar mai cânta osanale. Dar nu are unde!
În vremea aceasta, liderii USL se mulţumesc să declare ceva de genul: „Lăsaţi-l să vorbească, el vorbeşte, el aude, noi avem treabă!” Ceea ce este adevărat. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, se află în fruntea unei comisii pentru elaborarea unei Constituţii revizuite, ia preşedintele Forumului constituţional, profesorul universitar dr. Cristian Pârvulescu afirmă că s-au făcut progrese importante în elaborarea proiectului. Care, bineînţeles, va fi avizat de Curtea Constituţională a României. O Curte băsesciană în mare parte, dar care susţine Parlamentul bicameral. Ca şi noua Constituţie.
Primul ministru are şi mai multe treburi pe cap, repornirea unei economii gripate, ba chiar puse la pământ de Regimul de tristă amintire ce-l trăim de vreo opt-nouă ani, ca să nu mai vorbim de îndatorarea României la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană pentru cam trei-patru generaţii de acum încolo. Că, de fapt, cele 20 de miliarde de euro luate împrumut la Ordinul şi sub presiunea Cetăţeanului Turmentat din Dealul Cotrocenilor s-au luat în 2009 şi s-au prăduit în doar doi ani! Sub guvernarea pedelistă! Vom mai avea parte de încă un an şi jumătate de scandaluri, diversiuni şi provocări. Aşa cum cerea cvasi-dictatorial însuşi Dicta-chiorul la declaraţia ultimativă către CCR, luni, iar marţi, visa un referendum. Numai că revizuirea Constituţiei este permisă de actuala Constituţie şi legislaţie, iar CCR s-a pronunţat clar în acest sens. Sintetizând o declaraţie a primului ministru, Victor Ponta, domnia sa zicea: „Dacă preşedintele vrea referendum, să facă! Pe mine n-o să reuşească să mă atragă într-un scandal”. Iar Crin Antonescu a apreciat drept „elucubraţii” cele declarate de individul respectiv între două ture la Cireşica.
Ion Predoşanu