Vâlceanul, care a ucis un om din greșeală, cere liberarea condiționată din Penitenciarul Târgu-Jiu

409

Dumitru Mirel Fistogeanu, tânărul de 30 de ani, din comuna Creţeni, a județului Vâlcea, condamnat definitiv, în septembrie 2014, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, cere să fie eliberat condiționat din Penitenciarul Târgu-Jiu. Bărbatul care a devenit criminal din greșeală a depus solicitarea în luna februarie, însă acțiunea sa a fost respinsă de prima instanță.
”Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petiţionarul Fistogeanu Dumitru Mirel, în prezent deţinut în Penitenciarul Târgu-Jiu. Stabileşte termen de reînnoire a cererii sau propunerii la data de 12 aprilie 2017. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, a decis Judecătoria Târgu-Jiu, pe 28 februarie, hotărârea fiind contestată de inculpat. Verdictul va fi stabilit pe 10 aprilie, la Tribunalul Gorj.
Acesta a ajuns după gratii, după ce, în luna mai a anului 2013, a mers la discotecă, alături de soția sa, educatoare, în comuna natală a acesteia, în județul Olt. Bărbatul a avut o altercaţie în club şi a lovit un alt tânăr, care la scurt timp a decedat.
Inculpatul ar fi fost abordat de victimă și ar fi încercat să se apere. Martorii au declarat că, în urma unui singur pumn în bărbie, l-ar fi trântit la pământ, după care s-a lovit la cap și a decedat. Procesul s-a încheiat rapid, decizia definitivă fiind stabilită la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe 18 septembrie 2014. Inițial, acesta a fost dus la Penitenciarul Colibaşi, însă ulterior a fost transferat la Târgu-Jiu.
Vestea condamnării sale l-a surprins și pe primarul localităţii Creţeni, Ion Spîrleanu, care îl cunoștea pe Dumitru Mirel Fistogeanu ca fiind un tânăr liniştit, fără să fi creat vreodată probleme. Inculpatul este însurat şi are un copil minor, făcând parte dintr-o familie modestă, de romi. Soția sa este educatoare, iar el a lucrat ocazional.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here