Vaccinul hexavalent ajunge în Gorj

461

Ministerul Sănătății a început, săptămâna trecută, livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în țară. Peste 245 de mii de doze de hexavalent vor ajunge în cel mai scurt timp în cabinetele medicilor de familie și la direcțiile județene de sănătate. DSP Gorj va primi dozele necesare imunizării copiilor din judeţul nostru.

Începând cu data de 4 iulie, Ministerul Sănătății a început repartizarea în teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent. Cantitatea acoperă necesarul de hexavalent pentru următoarea perioadă (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge în toate județele României conform calendarului programat.
La nivelul judeţului nostru, stocul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj fusese refăcut în luna aprilie cu 1500 doze de hexavalent. Serul oferă protecţie împo­triva a şase boli periculoase, respectiv: difterie, tetanos, tuse convulsivă (pertussis), infecţii cu Haemophilus influenzae tip B, hepatita B şi poliomielită, şi se face în trei doze (două, patru şi 11 luni) la bebeluşi.
Acest vaccin se administrează nou-născuţilor şi combină, într-o singură doză, cele trei seruri care se fac bebeluşilor la vârsta de două, patru, şase luni şi un an.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here