Vaccinare gratuită împotriva gripei porcine

372
Direcţia de Sănătate Publică Gorj va organiza un centru de vaccinare împotriva gripei porcine, după ce numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor a crescut considerabil la nivel naţional. Gorjul nu are niciun caz de îmbolnăvire până acum, însă autorităţile în domeniu cred

situaţia respectivă nu mai poate dura foarte mult, motiv pentru care recomandă şi chiar roagă populaţia să apeleze la vaccinul pus gratuit la dispoziţia celor interesaţi. Centrul de vaccinare va fi funcţional în incinta spitalului judeţean de urgenţă Târgu Jiu.

DSP Gorj a anunţat că medicii de familie au obligaţia să îi vaccineze pe toţi cei care solicită acest lucru. Instituţia a anunţat printr-un comunicat de presă că medicii care vor refuza să îşi vaccineze pacienţii din diferite motive vor avea reziliate contractele cu Casa Asigurărilor de Sănătate. De asemenea, Inspectoratul Şcolar va fi informat de modul în care se desfăşoară campania de vaccinare, pentru vaccinare nefiind nevoie de acordul părinţilor în cazul elevilor care au mai mult de 16 ani.
La nivelul judeţului din cele peste 20.000 de doze primite la sfârşitul anului trecut, doar 2500 au fost folosite până acum, majoritatea celor care trebuiau să facă vaccinul respectiv refuzând deocamdată acest lucru. Autorităţile sanitare spun că, de acum încolo, personalul medico-sanitar va fi vaccinat obligatoriu, iar un eventual refuz va duce la scoaterea din sistem a persoanelor, refuzul urmând să fie făcut doar pe bază de semnătură.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here