Vaccin HPV gratuit pentru băieții sub 18 ani

787
Human Papilloma Virus vaccine with syringe and vial n laboratory background.

Băieţii cu vârsta de până la 18 ani inclusiv se vor putea vaccina gratuit cu vaccinul anti-HPV, cum se întâmplă în cazul fetelor. Iar femeile cu vârsta între 19 și 45 de ani vor primi vaccinul 50% compensat, dacă vor dori să se imunizeze, a anunțat ministrul Sănătății.
„Până la sfârşitul anului vom introduce şi vaccinul HPV la acelaşi sistem de decontare. Marea noutate este faptul că băieţii până la vârsta de 18 ani, inclusiv 18 ani, vor avea şi ei dreptul de a se vaccina gratuit, la fel ca şi fetele, iar femeile cu vârsta cuprinsă între 19 şi 45 de ani se pot vaccina cu o reducere sau o compensare de 50% a acestui vaccin, ceea ce va creşte, cred eu, foarte mult accesul la vaccinare. Interes foarte mare există”, a afirmat, joi, ministrul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.
Vaccinul HPV produce cel mai puternic răspuns imun atunci când este administrat la pre-adolescenți, înainte că aceștia să fie expuși la virus. Pentru a produce cel mai bun efect, vaccinurile HPV trebuie administrate între 11 și 12 ani, iar vaccinurile sunt recomandate pentru băieți și fete.
Potrivit medicilor, HPV (Human Papilloma Virus) este un virus contagios, responsabil pentru cea mai frecventă infecție transmisă pe cale sexuală și pentru 5% din toate cazurile de cancer la femei și bărbați, la nivel mondial.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here