Va mai exista baschet în Gorj? Gliga: “Odată ce fenomenul s-a stins, visele lor s-au năruit!”

433

Sportul care s-a lipit de inima gorjenilor în ultimii ani şi care a generat rezultate mult peste aşteptări, dacă ne raportăm la viaţa relativ scurtă a Energiei, baschetul, a dispărut pentru moment din oraşul lui Brâncuşi. Aşa cum era de aşteptat, de ceva vreme, “proiectul Collazen” nu s-a materializat, dar autorităţile locale şi judeţene nu au aderat nici la ideea de a finanţa o echipă de ligă secundă. Formaţia ar fi avut la bază baschetbaliştii autohtoni, mai exact juniorii care au obţinut rezultate foarte bune la categoriile lor de vârstă. Unul dintre iniţiatorii acestui plan, Alexandru Gliga, a declarat că va fi extrem de greu, pe viitor, să mai existe “material” de lucru pentru antrenorii din Gorj.
“Sunt dezamăgit de nereuşita proiectului nostru. În primul rând, dorinţa noastră a fost de a da o continuitate acelei minunate generaţii de copii gorjeni care anul acesta au terminat junioratul cu un bilanţ excepţional de participare, în fiecare an de vârstă, la turneele finale. Au fost de 3 ori campioni şi de 2 ori vicecampioni.Împreună cu generaţia domnului profesor Laurentiu Răuţ, care le-a călcat pe urme, ocupând anul trecut la turneul final locul 4, aceşti minunaţi copii au ajuns la aceste rezultate pentru că au văzut o continuitate în tot ceea ce a însemnat echipa de seniori, Energia. Au avut idoli şi au luptat să ajungă ca ei! Odată ce fenomenul s-a stins şi visele lor s-au năruit. Din toţi aceşti copii, probabilitatea ca 2-3 să ajungă jucători profesionişti ar fi fost mare, iar atunci satisfacţia noastră ar fi fost şi mai mare. Dezamăgirea noastră este când constatăm că aria noastră de selecţie va avea din ce în ce mai puţini copii îndreptaţi către acest sport, deoarece idolii lor nu mai există”, a declarat tânărul antrenor gorjean.
Fost component al Energiei, Alexandru Gliga, a declarat că lucrurile s-au tergiversat prea mult în cazul Energiei Collazen, iar proiectul cu jucători autohtoni a fost demarat când a existat certitudinea că investitorii greci nu vor să mai vină la Tg-Jiu. De altfel, Gliga a avut şi susţinerea fostului căpitan al gorjenilor, Porter Troupe, care a declarat prin intermediul cotidianului “Gorjeanul” că baschetul nu trebuie să moară la Tg-Jiu.
“Poate este şi greşeala noastră că nu ne-am mişcat cu proiectul mai rapid, dar nici nu aveam cum până în momentul când mi-am dat seama că proiectul grecilor va fi un eşec. Mulţumesc tuturor care au sprijinit proiectul şi colegilor mei, domnului antrenor Laurenţiu Răuţ şi domnului director Claudiu Alionescu”, a spus Gliga.
Cătălin Pasăre

1 COMENTARIU

  1. Cine e acest Gliga, nu s-a auzit de el?Sa nu isi mai dea el cu parerea sa lase pe altii. Cum a plecat antrenorul Constantinidis a decazut si echipa pentru ca nu a mai fost nimeni de valoarea lui acolo care sa o mentina macar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here