USS Donald Cook a sosit în România

631

Distrugatorul de rachete ghidate USS Donald Cook, (DDG 75) a ajuns în Constanța, pentru o vizită de port programată la 30 decembrie 2014.

Vizita navei americane Donald Cook în România reafirmă aliatilor NATO că Marina Statelor Unite s-a angajat in consolidarea legăturilor, si a lucra în timp pentru indeplinirea obiectivelor comune de promovare a păcii și stabilității în regiunea Mării Negre.

„Așteptăm cu nerăbdare să vizităm minunatul port din România și este bine ca am revenit și sa operam cu aliații și prietenii noștri din regiune.” a declarat Cmd. Charles Hampton, comandantul USS Donald Cook.

Vizita distrugatorului Donald Cook va da posibilitatea echipajului de a se angaja cu omologii lor români in mai mult decât o capacitate operațională. Marinarii vor construi, de asemenea, înțelegerea și vor contribui la consolidarea legăturii dintre SUA și membrii serviciilor din România.
Angajamente programate includ apeluri oficiale, celebrarea Anului Nou și un meci de baschet caritabil.
Înainte de a acosta în Constanța, Donald Cook a operat cu marina turcă. Participarea navei în schimburile tactice în curs de desfășurare, combinate cu marina turcă , ajuta Statele Unite să continue eforturile sale de a consolida parteneriatele maritime din regiune, se mai mentioneaza in comunicatul Fortelor Navale Europa-Africa ale SUA.

Marina SUA, în mod normal și de rutină, opereaza nave în Marea Neagră în conformitate cu prevederile Convenției de la Montreux și ale dreptului internațional.
Flota a 6-a americana, cu sediul în Neapole, Italia, conduce un spectru complet de operațiuni comune și navale, de multe ori în comun cu aliații și partenerii, pentru a promova interesele nationale ale Statelor Unite și securitatea și stabilitatea în Europa și Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here