USR Gorj: S-a votat la patru mâini. Poliția a intrat pe fir

1309

Incident la vot sesizat duminică dimineața de Uniunea Salvați România, filiala Gorj. În comuna Mătăsari, alegătorii ar fi primit patru buletine de vot de același fel, pentru alegerea primarului, în loc de unul singur, a acuzat Radu Miruță, președintele USR Gorj.
„Timp de o oră și ceva, s-a votat la patru mâini! Mizerie groaznică la secțiile de vot din Mătăsari: timp îndelung, cei din două secții de vot (secțiile nr. 244 și 245) au dat fiecărui votant câte 4 buletine de vot pentru primar și câte unul pentru restul. Am cerut înlocuirea urnelor și punerea deoparte a acestora, dar degeaba. Spun că deseară vor anula buletine de vot care sunt în plus. Evident că pot fi altele. La întrebarea de unde se știe că cele anulate sunt cele dublate și nu ale altui competitor rămâne fără răspuns. Astăzi, la vot, se fură orbește! Domnule Velea, specialiștii dumneavoastră fac ceva sau sunt complici?”, a acuzat, duminică, Radu Miruță, președintele USR Gorj, care a sesizat poliția.
„La data de 27 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o secție de votare din comuna Mătăsari, un număr de 8 persoane ar fi introdus în urnă câte 2 buletine de vot pentru funcția de primar, unul având ștampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către un bărbat care se prezentase pentru a-şi exercita dreptul de vot”, a comunicat IPJ Gorj.
La o altă secție de votare din comuna Mătăsari, polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că două persoane au introdus în urnă câte două buletine de vot pentru funcția de primar, unul având ștampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către membrii comisiei.
În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot.
Până la ora 12.00, în Gorj au votat circa 20% dintre alegătorii cu drept de vot.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here