USR Gorj: Aplicație pentru interacțiunea cu familiile pacienților SJU Târgu-Jiu

805

Grupul de lucru pentru tehnologia informației al USR Gorj a propus detaliile unei aplicații utile pentru interacțiunea cu pacienții din spitalele gorjene. Prin intermediul acestei aplicații, membri familiilor pacienților vor afla în orice moment ce se întâmplă cu aceștia, având acces la un dosar electronic care va conține informațiile ce pot fi legal extrase din sistemul informatic al spitalului.
La internare, pacientului i se generează un cod unic, prin intermediul căruia doar el știe parola care permite accesul la informațiile de mai sus. Acesta are opțiunea să permită sau nu accesul la aceste date membrilor familiei.
„Vestea bună este că o firmă locală de tehnologie a acceptat propunerea și detaliile proiectului colegilor mei și încearcă să implementeze această aplicație în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu”, a anunțat deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj.
Condiționat de acceptul pacientului și de reglementările legale, familia celui internat trebuie să poată afla situația celui de pe patul de spital.
„Anacronic este că toate aceste informații există în format electronic în spital, personalul medical nu trebuie să dea niciun clic suplimentar, dar cu toate acestea, aparținătorii pacientului se străduiesc să afle răspunsuri la întrebări diverse: îl externează astăzi, la ce secție l-au internat, cine este medicul, i-au recoltat analize, l-au transferat la altă secție/alt spital?”, mai spune parlamentarul gorjean.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here