USL face majoritate la Bumbeşti-Piţic! – Nioaţă a rămas fără vicele PDL, demisionat din cauza sa

292

Primarul comunei Bumbeşti-Piţic, Michi Nioaţă, nu mai face, de scurt timp, echipă cu viceprimarul ales după locale, Viorel Popescu. Asta deoarece viceprimarul PDL a luat hotărârea, chiar la finalul lunii trecute, de a-şi da demisia din funcţie. Mai precis pe data de 31 august Viorel Popescu şi-a înaintat demisia din funcţie către Consiliul Local Bumbeşti-Piţic. Pedeliştii din acest organism speră ca alegerea noului vice să se facă din rândurile lor, în ciuda nemulţumirilor legate de risipa pe care vrea să o facă edilul, din bani publici.

Michi Nioaţă a fost ales primar al comunei Bumbeşti-Piţic în vara acestui an, după ce edilul PSD a fost retras din cursa pentru locale. Nioaţă care intrase iniţial în rândurile PPDD a trecut la PC făcând astfel o mişcare politică bună care i-a şi asigurat succesul pe 10 iunie. După alegeri, viceprimarul a fost ales din rândurile celor patru consilieri PDL, Viorel Popescu obţinând 7 voturi din 11, acesta având şi majoritatea în Consiliul Local. Majoritatea era formată din cei 4 consilieri PDL, un consilier de la PRM, unul de la UNPR şi unul de la PPDD. USL-ul deţine alţi 6 consilieri, cu care nu a putut dar poate face acum majoritate. Asta urmare a două voturi ce vin din cealaltă tabără.

Disensiuni pentru gardul unei biserici
Ce a determinat însă demisia lui Viorel Popescu din funcţia de viceprimar, explică chiar acesta, făcând referire la neînţelegerile apărute în Consiliul Local Bumbeşti-Piţic în legătură cu gardul unei biserici din localitate. “Primarul vrea să dăm prin Consiliul Local 250 de milioane de lei vechi pentru gardul unei biserici din localitate. Acelaşi gard poate fi construit de o persoană pe gratis. Primarul este dispus însă să achite din bani publici gardul, numai să nu facă respectivul construcţia în cauză”, explică Popescu, menţionând că nu există posibilitatea să mai dea înapoi în legătură cu demisia sa din funcţia de viceprimar. Viorel Popescu bănuieşte, de asemenea, că primarul Nioaţă nu acceptă lucrarea gratis pentru că a vrut să încredinţeze lucrarea unui consilier local PNL. Practic, lucrarea a fost deja încredinţată consilierului liberal Igoianu, care s-a şi apucat de treabă, el urmând să încaseze pentru lucrare 250 de milioane de lei vechi. Acest consilier l-a susţinut financiar, în campanie, pe Nioaţă, iar acesta era dator liberalului…

PDL îi cere lui Popescu să rămână pe baricade
În ce priveşte opinia PDL Gorj în legătură cu pasul făcut de Popescu, acesta susţine că cei de la organizaţie i-au indicat să rămână şi să lupte, să nu abandoneze. “Mi s-a spus să rămân să lupt dar acesta este modul meu de a trage un semnal de alarmă în legătură cu felul în care se cheltuiesc banii la Bumbeşti-Piţic”, a explicat Popescu, care se grăbea joi să ajungă la şedinţa Consiliului Local. “Încercăm să alegem un viceprimar din rândul PDL, deoarece avem majoritate”, a mai explicat fostul viceprimar.

Protestul-demisie, pe ordinea de zi
În şedinţa de Consiliul Local de joi, care a avut loc la ora 14.00, pe ordinea de zi s-a aflat demisia lui Popescu. Consilierii au luat act de aceasta şi urmează să aleagă un nou viceprimar. PDL vine cu propunerea de a-l susţine pe funcţia de viceprimar pe consilier Săpun, fiul preotului din localitate. USL-ul îl susţine pe această funcţie pe Florin Salomia, pensionar din rândul MAI. USL-ul ar putea să îşi asigure majoritatea, urmare a protocolului PSD-UNPR, şi a unui vot de la PPDD. Dacă consilierul PPDD, Florin Martescu, nu va vota pentru USL, i se va retrage sprijinul politic. Chiar şi consilierul PRM, Daniel Ţigăreanu ar putea vota cu PSD deoarece lucrează la terenul de fotbal al localităţii, însărcinare care i-a fost dată de primarul Nioaţă.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here