Ursul rămâne de negăsit

585

Vânătorii plecați încă de marți să prindă ursul care a băgat spaima în localnicii mai multor sate de la granița dintre Gorj și Vâlcea nu au reușit deocamdată să dea de urma acestuia. Chiar dacă și-au luat mai mulți câini de vânătoare în ajutor, aceștia nu au descoperit sălbăticiunea care a apărut până acum în cele mai diverse locații cu putință, la distanțe mari. Șeful Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Gorj, Nicolae Tonca, spune că reprezentanții instituției vor rămâne cu pușca pe umăr până când vor da de urma ursului sau până când nu vor mai exista informații cu privire la apariția acestuia în satele județului.
“El nu poate fi reperat foarte ușor în această perioadă pentru că este multă vegetație, se deplasează în special noaptea și, în plus, are simțurile foarte dezvoltate și poate să îi evite pe oamenii noștri. Angajații noștri vor rămâne însă pe teren atâta timp cât va fi nevoie și noi sperăm să îl prindem în timp util, înainte să fie atacată vreo persoană. Există și posibilitatea ca el să se retragă spre zona montană și atunci să nu mai fie probleme în localitățile prin care a trecut, dar pentru asta e nevoie de informații care să confirme plecarea lor. Cert este că noi vom continua căutările”, spune șeful AJVPS Gorj.
Ursul respectiv a fost semnalat până acum în mai multe localități gorjene, oamenii din Stoina, Stejari, Albeni, Berlești, Bustuchin și Căpreni sesizând autoritățile cu privire la prezența acestuia. Animalul a omorât mai mulți porci și o capră și a trecut prin mai multe gospodării, fiind considerat destul de periculos, motiv pentru care autoritățile județene au și obținut o derogare pentru a-l putea împușca, tranchilizarea fiind o operațiune care ar presupune o distanță foarte scurtă între vânător și sălbăticiune, o condiție esențială pentru reușită fiind și ca ursul să stea cuminte atunci când ar urma să fie tranchilizat, ceea ce e aproape imposibil.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here