Unicul utilaj pentru deszăpezirea comunei Cîlnic a rămas în pana prostului! Buldoexcavatorul fără motorină a blocat toată circulația

480

Situație de tot râsul în comuna Cîlnic, condusă de edilul liberal Dumitru Vulpe! Localitatea a fost înghițită de zăpadă, la finalul săptămânii trecute, iar firma la care a apelat instituția publică a venit să mute tonele de nea cu un singur utilaj. Mai mult, buldoexcavatorul a rămas fără motorină, duminică, utilajul ajungând să blocheze accesul în trei sate ale comunei. Viceprimarul și-a luat porția de înjurături de la șoferii care au făcut coadă în spatele buldoexcavatorului, aflat în pana prostului, salariatul primăriei venind la locul incidentului nu cu o lopată, ci cu o umbrelă.

Locuitorii comunei Cîlnic au avut parte de un weekend de groază. Comuna a rămas îngropată în zăpadă, după ce firma angajată de instituția publică să facă deszăpezirea s-a prezentat la lucru cu un singur buldoexcavator. De altfel, duminică, atunci când s-au hotărât autoritățile să dea piept cu zăpada, deserventul unicului utilaj văzut pe traseu a rămas în drum, fără motorină.
Utilajul, aflat în pana prostului nu numai că nu a mai făcut vreo deszăpezire, ci a mai și blocat tot traficul rutier. Până la rezolvarea problemei combustibilului, Dorel de la deszăpezire a blocat accesul mașinilor în satele Cîlnicu de Sus, Vâlceaua și Didilești.

Vicele, luat la ture, iar primarul, cu telefonul închis
Cetățenii înfuriați l-au apostrofat nu pe primar, ci pe viceprimarul comunei Cîlnic, Săpunaru Marius, care a ajuns la fața locului cu o umbrelă în mână. Asta, deși respectivul a fost singurul salariat al Primăriei Cîlnic, care a parcurs măcar satele ca să vadă proporția dezastrului alb. Primarul Vulpe Dumitru a avut, în schimb, telefonul închis, localnicii revoltați apelând la vecini pentru diverse probleme.
De altfel, în cursul nopții de sâmbătă, mai mulți copaci au căzut, blocând astfel accesul în mai multe localități. O echipă de voluntari, în frunte cu Daniel Pupăzan, au pus însă mâna pe drujbă și pe lopeți și au eliberat drumul de copacii căzuți, dar și de zăpadă.

Fără apă și curent
Problemelor create de zăpadă la Cîlnic s-au suprapus și cele legate de alimentarea deficitară cu apă, dar și stoparea livrării de energie electrică. Cu toate acestea, la Primăria Cîlnic ușa a fost închisă tot week-endul, locuitorii fiind lăsați de izbeliște.
De altfel, în fiecare an, în această perioadă, primarul Vulpe Dumitru, împreună cu viceprimarul Săpunaru, dar și cu câțiva consilieri, împărțeau de zor plasele cu alimente, tuturor cetățenilor.
Anul acesta însă, Moș Crăciun de la primărie a rămas înzăpezit, foarte mulți dintre cetățenii comunei spunând că o să le închidă ușile în nas celor care vor îndrăzni să le aducă iar aceste pomeni electorale.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Pai ce , Vulpea este primar ? Asta i un analfabet care fura banii comunei sa i de la amante si la partidul PNL , lui Vilceanu si Grivei , ca sa l puna si peste doi ani candidat la primarie . Un papagal slinos si libidinos care jefuieste comuna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here