Un vagon de documente – Infracţiunile pedeliste, la dosarul PSD

395

deschiderePesediştii au depus documente şi probe ale infracţiunilor electorale comise de reprezentanţi ai PD-L în Gorj în ziua scrutinului dar şi în cea precedentă, la organizaţia centrală.

Aceste dovezi colectate de pesediştii gorjeni se vor adăuga celor strânse din ţară ce vor fi depuse la contestaţia PSD ce va fi adresată Curţii Constituţionale. Mai mulţi lideri social-democraţi au afirmat faptul că, la nivel naţional, au fost strânse peste un vagon de documente prin care să se demonstreze frauda electorală a PD-L-ului.

Membrii Comitetului Executiv al PSD s-au întrunit luni în capitală pentru a analiza felul în care vor acţiona în perioada imediat următoare. La întâlnirea la care au fost prezenţi şi liderii locali ai PSD Gorj s-a decis, în unanimitate, să se conteste alegerile prezidenţiale la Curtea Constituţională. ,,S-a emis hotărâre să fie contestate alegerile prezidenţiale atât la Biroul Electoral Central (BEC) cât şi la Curtea Constituţională. Cu ochiul liber a văzut toată lumea ce s-a întâmplat în această campanie electorală în Gorj şi în toată ţara. Pe lângă faptul că PD-L-ul şi preşedinţia, ca instituţie, au dispus de resurse materiale, evident, susţinute de surse financiare inimaginabile, care au făcut să contribuie la ceea ce nu aşteptam, atragere în cursă, practic, prin umilinţă a oamenilor nevoiaşi. Urmare a sărăciei care s-a instaurat în ţară în ultimii cinci ani ai lui Traian Băsescu, oamenii s-au mulţumit cu o geacă, cu un pachet de produse alimentare, cu o cizmă, să nu fie o cizmă în fund, Doamne fereşte, şi nu, în ultimul ani, cu bani. Acestea nu sunt vorbe goale”, a declarat revoltat, Călinoiu.
Dovezile la BEC
Preşedintele executiv al PSD a menţionat că ar fi dovezi conform cărora în Gorj au fost mai multe încercări de fraudă electorală. Asta, în timp ce cadourile oferite celor care au votat cu Băsescu sunt dovezi incontestabile de mită electorală. O opinie similară are şi şeful de campanie prezidenţială din Gorj, Gheorghe Milosteanu. ,,Toate incidentele semnalate de noi în timpul campaniei electorale şi în ziua votului, şi pe 22 noiembrie şi pe 6 decembrie, au fost trimise la Bucureşti pentru a fii bază de susţinere a contestaţiei noastre faţă de aceste alegeri care au fost, după părerea noastră fraudate. Este păcat, este destul de jenant că la 20 de ani de la Revoluţie se câştigă alegerile prin mită electorală. Cred că trebuie schimbată şi legea. Trebuie să fie interzis orice cadou, orice material promoţional pentru ca cetăţenii să poată să voteze numai cu conştiinţa împăcată, numai în cunoştinţă de cauză, nu că au votat pentru un pachet de zahăr sau o sticlă de ulei. Am avut foarte multe sesizări cu privire la frauda electorală, turism electoral. Am avut mită calinoiuelectorală cu bani, cadouri electorale cu cizme, pufoaice, cu plase cu pungi cu zahăr şi făină, cu căruţe cu cărbuni şi foarte multe sesizări de acest gen pe care noi le-am trimis la centru”, a declarat Milosteanu.
Dosarele, la purecat
Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a făcut, în final, apel la organele de poliţie să verifice dosarele întocmite în această campanie electorală dar şi în campaniile precedente şi să le trimită mai departe în justiţie. Acesta a vorbit de o parte dintre sancţiunile depistate în primul şi în al doilea tur al prezidenţialelor la Gorj dar şi de alte infracţiuni depistate la alegerile europarlamentare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here