Un secretar de comună sfidează Prefectura. A treia cercetare disciplinară!

1098

Secretarul comunei Ionești este din nou cercetat disciplinar de către angajații Prefecturii Gorj. Acesta ignoră legea și de câteva luni nu mai transmite Prefecturii niciun document, fie că este vorba despre dispoziții ale primarului sau hotărâri de consiliu local. Mai mult, secretarul Strejanțu nu le mai răspunde la telefon juriștilor Prefecturii Gorj care au încercat să ia legătura cu el, pentru explicații. Secretarul nu este la prima sancțiune.
„Secretarul comunei Ionești este cercetat de către comisia de disciplină a Instituției Prefectului, pentru nerespectarea atribuțiilor de serviciu. Mai exact, domnul secretar refuză să trimită de o bună perioadă de timp hotărârile de Consiliu Local și dispozițiile primarului, asta după ce colegii mei au încercat în nenumărate rânduri să ia legătura cu dumnealui, fără niciun rezultat însă. Nu răspunde la telefon, nu putem lua legătura cu dumnealui, așa că s-au văzut nevoiți să-l cerceteze disciplinar. Trebuie spus că domnia sa a mai primit sancțiuni de la colegii mei de la comisia de disciplină. A primit o mustrare scrisă în 2018, iar la începutul acestui an a mai fost sancționat cu tăierea drepturilor salariale cu 10% pe o perioadă de o lună”, a precizat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Rujan trimite controale în primării
Nu este singura situație de acest gen, prefectul Cristian Rujan anunțând că vor fi controale în primăriile cu probleme. „Din păcate, nu este un caz singular, mai sunt situații de acest gen. Domnul prefect a trasat sarcini clare juriștilor să-i prezinte activitatea tuturor secretarilor unităților administrativ teritoriale din județ. Acolo unde se constată că sunt situații de genul acesta, că sunt întârzieri pe parte de comunicare cu Prefectura, domnul prefect a spus clar că vor fi controale ale Corpului de Control, iar secretarii vor fi sancționați”, a mai spus Belteu.
Curtea de Conturi a depistat, în ultimii ani, mai multe nereguli la primăria condusă de Marian Tătaru. De la sporuri încasate ilegal până la facturi uriașe la telefon, convorbirile în străinătate ale funcționarilor și consilierilor locali fiind plătite din bani publici.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here