Un procuror gorjean, pe urmele banilor din PSD

985

Procurorul gorjean Emil Moţa anchetează modul în care PSD a cheltuit banii proveniţi din subvenţia acordată de stat pentru funcţionarea partidelor parlamentare.
Procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Moţa a fost delegat, cu data de 1 februarie, la Direcţia Naţională Anticorupţie – structura centrală.
În prezent, procurorii anticorupţie au în lucru 26 de dosare privind finanţări către partide sau persoane politice, a anunţat Călin Nistor, procurorul şef interimar al DNA.
Prin ordonanţa din 11 februarie 2019, procurorii DNA Gabriela Albu şi Emil Gheorghe Moţa au dispus ca Autoritatea Electorală Permanentă să predea mai multe documente legate de finanţarea PSD. Verificările vin la puţin timp după ce presa dezvăluia că sume tot mai mari obţinute de social-democraţi ar fi fost cheltuite discreţionar de trezorierul PSD, Mircea Drăghici, inclusiv pe maşini şi vacanţe de lux.
Zilele trecute, trezorierul PSD a fost propus pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. PSD a încasat, în ultimii doi ani, peste 80 de milioane de lei numai din subvenţia de la stat.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here