Un parlamentar PSD nu-l mai vrea pe Ponta în politică!

890

Un europarlamentar PSD îi cere lui Victor Ponta să plece definitiv din politică, dacă se va dovedi că deputatul de Gorj nu are dreptate atunci când ia apărarea Băncii Naționale în războiul cu actuala putere pe marginea ROBOR. Răzvan Popa, care, probabil, își mai dorește un mandat la alegerile din luna mai, crede că fostul premier a devenit un „puternic apărător al sistemului”, Ponta fiind și el la rândul său candidat la alegerile europarlamentare de peste câteva luni. În timp ce PSD se rățoiește tot mai tare la guvernatorul Mugur Isărescu, Ponta a avut o altă opinie, pentru care acum este criticat de fostul său coleg de partid.
„Victore, îți dai demisia …din politică? Observ că Victor Viorel Ponta a devenit un puternic apărător al sistemului (nu cel din care știe toată lumea că face parte) bancar asupra căruia planează suspiciunea că manipulează indicele ROBOR. Operațiune de care, se pare că, BNR nu este străină.
Știe, cunoaște, are informații. Și în opinia sa e bine. Nu are nicio problemă cu faptul că ratele românilor pot fi influențate de înțelegerile dintre bănci cu complicitatea BNR. Este sau nu este așa, rămâne de văzut! Dar dacă o să avem o investigație din partea Comisiei Europene în urma căreia se dovedește, că este adevărat, Victor, pleci definitiv din politica? Până atunci însă, observăm că Victor Viorel își etalează în toată splendoarea programul electoral. Mitocănie, ipocrizie, totul asezonat din belșug cu un limbaj suburban de golan de cartier”, a scris europarlamentarul pe contul său de Facebook.
Ponta, în schimb, a preferat să le transmită un mesaj clar foștilor săi colegi din PSD, după ce un sondaj de opinie îl cotează pe el și pe Gabriela Firea în topul politicienilor în care românii au încredere după președintele Klaus Iohannis. Deputatul a ajuns la o cotă de 23,7%, în timp ce Firea are 23,9%, iar Iohannis e la aproape 40%. „Pentru toți oamenii din PSD (membri și votanți) alături de care am dus atâtea bătălii timp de 16 ani – dacă vă uitați în acest tabel veți înțelege de ce Liviu Dragnea i-a înlăturat din PSD pe Gabriela Firea și pe Victor Ponta; de ce îl sabotează pe Călin Popescu Tăriceanu; de ce o susține pe Viorica Dăncilă, (dar o și umilește pe toate căile posibile) de ce va distruge pe oricine poate să reprezinte o alternativă; de ce va pierde PSD și de ce va câștiga Klaus Iohannis! Deschideți ochii și urechile!”, a transmis fostul premier.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here