Un nou control la Spitalul Județean

1561

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu va ajunge în atenția inspectorilor de la Curtea de Conturi Gorj. Reprezentanții PLUS Gorj au cerut instituției să efectueze un control la unitatea medicală, iar acum au primit confirmarea că verificările vor demara în primăvară.
„În data de 31 octombrie 2019, ne-am asumat, în baza informațiilor apărute public din raportul Corpului de Control al Ministrului Sănătății întocmit în urma controlului efectuat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, că vom face sesizare la Curtea de Conturi și vom solicita verificarea modului în care au fost cheltuiți banii publici destinați sistemului medical. În urma sesizării noastre, am primit confirmare din partea Curții de Conturi că se va efectua un control în luna martie, urmând ca raportul să fie transmis și către PLUS Gorj“, se arată într-un comunicat al PLUS Gorj.
Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu a fost verificat și de Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Șefii spitalului au fost reclamați la Direcția Națională Anticorupție, de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, după ce au fost depistate nereguli grave în privința modului de derulare a achizițiilor. Multe contracte au fost divizate, pentru a se evita procedurile de licitație.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here