Un nou contract pentru extinderea conductei Isvarna – Craiova. Lucrări în Gorj, la Țânțăreni!

631

Compania de Apă Oltenia a semnat, marți, un nou contract de execuție lucrări pentru extindere conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II. Este al cincilea din cele șase contracte în care a fost împărțită această investiție. Lucrările prevăzute se vor desfășura în localitățile Țânțăreni (județul Gorj), Filiași și Brădești (județul Dolj).
Contractul a fost adjudecat de CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., la o valoare de 94.647.646,82 lei (fără TVA) și prevede execuția rețelei noi pe o lungime de 24,6 km.
Aducțiunea va fi realizată din tuburi poliesterice armate cu fibră de sticlă. Pe traseul aducțiunii sunt prevăzute 43 de cămine cu vane de izolare, golire și aerisire/dezaerisire. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de luni.
„Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, vom asigura apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate, în toată Craiova, și în alte 6 localități din Dolj, precum și în Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj”, anunță Compania de Apă Oltenia.
Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și, pentru un bun control, a fost împărțită în șase contracte de lucrări.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here