Un judecător de la Tribunalul Gorj a făcut cerere de abținere de la soluționarea cauzei care îl privește pe Ișfan! Instanța a respins solicitarea

2719

Dosarul nr.2689/25/2019 aflat pe rolul Tribunalului Gorj, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, deschis de profesorul Ion Elena împotriva Ministerului Educației și Cercetării, a celor doi foști miniștii, Andronescu și Breaz, și a ex-inspectorlui general școlar Ion Ișfan, se derulează cu greutate. Asta deoarece, judecătorul cauzei a decis, brusc, să renunțe la judecată, după trei termene derulate deja în dosar. Cererea magistratului, inexplicabilă, a fost respinsă de instanță, motiv pentru care judecătoarea este obligată să soluționeze cauza cu bătaie lungă.

Profesorul Elena a deschis acest dosar în octombrie 2019, pe motiv că ordinul de numire al lui Ion Ișfan pe funcția de inspector școlar general adjunct de către cei doi miniștri, pârâți acum în cauză, s-a făcut cu încălcarea Legii Educației Naționale.Reclamantul cere instanței să constate nelegalitate ordinelor semnate de cei doi miniștri. Dacă instanța ar da câștig de cauză reclamantului s-ar constata că în Ministerul Educației se practică încălcarea legii, pentru funcțiile de conducere ocupate politic.Poate și din acest motiv, judecătorul care judecă această cauză a dat înapoi de la soluționarea ei, asta la ultimul termen care a avut loc pe 3 iulie, dar solicitarea magistratului nu a fost aprobată de instanță.Astfel, judecătoarea cauzei este obligată să continue acest proces despre care a arătat clar că vrea să ia distanță.Următorul termen în proces este 15 iulie 2020, iar instanța să rămână în pronunțare. Rămâne de văzut dacă judecata va continua pe acest făgaș.Profesorul crede însă că instanța va judeca imparțial cauza, crezând în continuare în corectitudinea instanței și în puterea judecătoarei de a respecta adevărul și legea.Ișfan a rămas fără funcția de inspector general adjunct în ianuarie. Apoi a făcut un pas de la PSD la Pro România, urmând să ocupe un loc în lista de consilieri județeni ai acestei formațiuni politice.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here