Un finanțist, noul subprefect de Gorj

1116

Gheorghe Grigorescu, șef serviciu în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj, a fost numit vineri în postul de subprefect de Gorj, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Numele finanțistului Gheorghe Grigorescu fusese vehiculat inclusiv pentru postul de prefect, având susținerea PMP. În ultimii ani, Grigorescu a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul Finanțelor Publice Gorj.
În toamna anului 2012, Grigorescu a preluat, pentru câteva luni, șefia Finanțelor Publice Gorj, după ce Ion Cupă, fostul director, s-a suspendat din funcție, pentru a-şi pregăti campania electorală pentru alegerile parlamentare. La vremea respectivă, Gheorghe Grigorescu era director executiv adjunct și coordona activitatea de control.
Grigorescu i-a luat locul lui Sorin Arjoca la Prefectura Gorj, fostul subprefect fiind destituit din funcție în data de 10 decembrie.
Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, anunță că se poartă negocieri inclusiv pentru postul de prefect. „Sunt negocieri. Pot să vă spun din start că protocolul de colaborare cu PMP sau ALDE nu cuprinde niciun fel de funcție, sau de împărțire a unor funcții. Acolo sunt doar chestiuni care țin de politică națională, de legi sau de măsuri pe care guvernul trebuie să le promoveze și cele două partide le susțin”, a spus Dan Vîlceanu.
Codul Administrativ nu permite însă schimbarea din funcție a actualului prefect, Ion Cristinel Rujan, până în august 2020.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here