Un exemplu de urmat

378

Am întâlnit zilele trecute, de curând, pe cineva pentru care am toată consideraţia şi admiraţia. Este opinia mea. Acest OM este distinsul Domn Titu Pâinişoară.

De această dată l-am întâlnit făcând cumpărăturile zilnice alimentare, la un complex comercial ceva mai departe de locuinţa Domniei Sale. Mersul pe jos îl caracterizează.
Ne-am salutat cu respectul cuvenit din partea amândurora. De altfel, cu Domnul Titu Pâinişoară mă întâlnesc frecvent, întrucât este omniprezent la majoritatea manifestărilor cultural-ştiinţifice ce au loc în Târgu-Jiu (lansări de carte, omagieri, simpozioane, etc.). Dânsul este prezent nu numai fizic, ci şi activ, cuvântul Domniei Sale fiind analitic, dar şi critic, real sau aproape de realitate.
Domnul Titu Pâinişoară a fost Primar al Târgu-Jiului şi exemplu adevărat de urmat. De altfel, Domnia Sa este autorul şi coautorul unor lucrări editoriale de valoare pentru istoria Târgu-Jiului şi a oamenilor ce au trăit şi trăiesc pe aceste meleaguri.
Toţi cei care au apelat la Domnia Sa (ca primar şi nu numai) au găsit înţelegere şi o cale de rezolvare a multiplelor probleme ale oricăruia dintre noi.
A fost şi este mereu consecvent în conduita sa morală şi deciziile sale, susţinând întotdeauna o idee care s-a considerat practică, reală.
Împreună cu domnul inginer Titu Pâinişoară am participat la fondarea „Asociaţiei Scriitorilor Documentarişti şi Publicişti Gorjeni” şi am avut ocazia să îl întâlnesc frecvent, să-l ascult şi să iau aminte de ceea ce spune mereu.
Pentru că am vorbit de această acţiune de constituire a unei societăţi cultural – ştiinţifice în Gorj, nu putem uita pe primul preşedinte al ei: Alexandru Doru Şerban, ce a dat oamenilor o „producţie” bogată de lucrări editoriale. Am avut noroc că activitatea lui Alexandru Doru Şerban (plecat prematur dintre noi) a fost continuată de domnul Victor Troacă – un model de comportament şi acţiune în multiplele domenii în care este implicat. Aducem şi pe această cale mulţumirile noastre domnului Victor Troacă.
Bineînţeles că un rol important îl are domnul Titu Pâinişoară, prin observaţii pertinente, civilizate, dar „la obiect”.
Multe se pot spune despre domnul Titu Pâinişoară şi consider că o monografie despre Domnia Sa nu este o exagerare, ci o necesitate pentru noi toţi cei de astăzi sau de mâine.
Cunosc câteva momente deosebite, din viaţa domnului primar Titu Pâinişoară, pe care le consider unice pentru conţinut şi un exemplu de urmat.
Sperăm că le vom prezenta şi oferi cititorilor.
Constantin Şişiroi, Medic Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here