Un deputat de Gorj a plecat de la Berlin și s-a oprit la Turburea!

1294

Deputatul PSD, Elvira Șarapatin, a participat la Berlin, la finalul săptămânii trecută, la un schimb de experiență cu colegii din Germania. Cinci membri ai Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților au făcut, de altfel, parte din delegația care a vizitat, timp de trei zile, Ministerul Educației din Germania, Universitatea liberă din Berlin, un centru de formare profesională, o școală profesională, și a avut întâlniri cu membrii Comisiei de învățământ din parlamentul german.

Scopul deplasării în Berlin a fost informarea comisiei de învățământ a parlamentului român despre învățământul dual din Germania. Acolo, învățământul dual este finanțat în exclusivitate de firme private, școlile profesionale pregătind partea teoretică a elevilor, iar centrul de formare, cea practică.
,,Este un sistem greoi care poate fi greu implementat în totalitate în România într-un timp scurt. Este însă un punct de plecare, deoarece un astfel de sistem funcționează parțial și la Brașov, învățământul dual de acolo fiind finanțat de firme nemțești”, a declarat deputatul Elvira Șarapatin.
De altfel, parlamentarul PSD Gorj intenționează să facă demersuri prin intermediul Ministerului Educației pentru preluarea unor părți din sistemul german și în România, deși finanțarea depinde în exclusivitate de firmele private care trebuie să se asocieze și să cotizeze în acest sens.
Revenită de la Berlin, duminică, Elvira Șarapatin a răspuns invitației primarului Ion Bârcă de a participa la Turburea la sfințirea unei noi biserici.
,,Felicit autoritățile locale pentru acest demers, primarul Bârcă merită toate laudele pentru sprijinul oferit cultelor și cetățenilor din comuna pe care o conduce, această biserică fiind a treia realizată cu sprijin local în Turburea. La eveniment a fost prezent și Mitropolitul Olteniei și un sobor de preoți. Este lăudabil, de asemenea, aportul edilului local în realizarea unor investiții comunitare cu bani guvernamentali și fonduri europene. Aici se construiește o nouă grădiniță, învățământul beneficiază de sprijin local consistent, iar localnicii sunt mulțumiți de primar”, a declarat Elvira Șarapatin.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here