Un antreprenor din Prigoria schimbă viața localnicilor în bine, din propriul buzunar!

6661

Pare incredibil, dar este doar realitatea creată de un tânăr antreprenor din comuna Prigoria, care a decis că poate îmbunătăți viața consătenilor săi, punând umărul la realizarea unor proiecte comunitare, pe care le-a suportat din veniturile sale proprii. Cătălin Claudiu Bogdan, de 34 de ani, din Dobrana, comuna Prigoria, este cel care, în ultimul an, a reușit, în mod incredibil, fără ajutorul administrației locale, să îngrădească cimitirul satului Bucșana, a făcut donații consistente către trei biserici din comună, a balastat un drum comunal, a acoperit mai multe fântâni din localitate, a nivelat un teren de fotbal pentru copii, a pus becuri pe stâlpi, la cererea cetățenilor, și nu a uitat să ofere o floare, de 8 Martie, femeilor din Prigoria, gest care nu a fost făcut de nimeni, niciodată.

Tânărul Cătălin Claudiu Bogdan nu s-a adresat niciodată Primăriei Prigoria pentru a cere vreo recompensă pentru serviciile oferite de el, gratuit, comunității. Va cere însă pe 27 septembrie un vot celor din comuna unde a crescut, unde i-au trăit bunicii și unde are prietenii din copilărie cu care face acum echipă la Pro România. Cătălin Claudiu Bogdan va candida din partea acestei formațiuni politice pentru fotoliul de primar de Prigoria, spunând că a intrat în politică doar din dorința de a îmbunătăți viața localnicilor într-o comună care nu are, peste tot, apă curentă și de calitate, canalizare, drumuri asfaltate și o viață culturală și sportivă dorită de tinerii localității.

Cătălin Claudiu Bogdan, candidat Pro România la Primăria Prigoria, este căsătorit, are două fetițe și o afacere de familie cu ajutorul căreia a reușit să ofere locuri de muncă și să împartă cu comunitatea, realizând proiecte în beneficiul localnicilor.
Primul contact cu problemele din comunitate, spune că le-a avut în momentul în care a început demersurile legale pentru a-și construi o locuință la Dobrana, comuna Prigoria. A realizat atunci că administrația publică poate deveni mult mai eficientă, cu o persoană tânără la conducere, care are numeroase idei ce pot fi materializate în proiecte benefice pentru comunitate.
A cerut însă părerea familiei, a prietenilor și a cunoscuților care l-au încurajat să intre în cursa electorală pentru scaunul de primar, toți știind că el este capabil să aducă un suflu nou în localitate și să o transforme în bine.
Mai mult, cei din preajma sa știu că este implicat și a realizat, cu ajutorul lor, mai multe fapte bune pentru localnici, reușind, în doar câteva luni, să rezolve probleme care trenau de ani buni.

Opt proiecte, în opt luni!
Este vorba despre îngrădirea cimitirului din satul Bucșana, proiect care s-a realizat în mai puțin de o săptămână. A scos din buzunar atunci câteva mii de lei, dar rezultatul a fost triplu, spune acesta, când a văzut bucuria cetățenilor la vederea noului gard.
Un alt proiect este cel privind curățarea drumului Prigoria-Bucșana și a drumului din satul Dobrana, de vegetația crescută pe marginea sa. Împreună cu câțiva prieteni, cetățeni ai comunei, înarmați cu niște motocoase și drujbe, tinerii, în frunte cu Cătălin, au făcut lumină pe această arteră rutieră, în doar câteva zile.
Legat de lumină, acesta a reușit să le pună becuri la porțile cetățenilor care s-au plâns că iluminatul stradal nu îi avantajează noaptea, deoarece stâlpii din fața locuințelor lor nu mai aveau corpuri de iluminat în stare de funcțiune.
Cătălin a decis împreună cu echipa sa, la solicitarea cetățenilor, că poate balasta un drum comunal care devenise impracticabil. Este vorba despre drumul care duce spre Corbu, unde locuiesc în jur de 20 de familii. A cumpărat și a adus pe acest drum câteva tone de balast, iar lucrarea s-a realizat într-o singură zi. De pe această arteră au dispărut astfel gropile, iar traficul a devenit practicabil fără ca localnicii să-și strice mașinile circulând pe acolo.
Cătălin spune că ar fi fost necesar să se realizeze acolo și un canal de scurgere pe marginea acestui drum, deoarece la precipitații abundente, balastrul este afectat, iar drumul suferă noi probleme. A prins acest lucru în proiectul său de candidat și spune că inițiativa sa este ușor realizabilă.
A mai reușit, în același context, să reabiliteze și niște fântâni din comună, schimbându-le acoperișul, și să le redea bucuria copiilor și a tinerilor de a folosi terenul de fotbal din satul Dobrana, teren abandonat și aflat în paragină. Cătălin a cumpărat porțile pentru terenul de sport, a curățat iarba și a nivelat spațiul de joc. La finalul lucrării a încins acolo un meci de fotbal cu cetățenii din comună, aducându-și aminte, cu nostalgie, de copilărie.
Dacă le-a făcut această bucurie tinerilor, nu i-a uitat nici pe vârstnicii care, în prag de sărbători, au rămas singuri. Cătălin și echipa sa le-a trecut pragul acestor persoane încărcați cu daruri, și acestea oferite din munca sa și familiei sale.
Nu a uitat nici femeile de 8 Martie și spune că aceste gesturi vor fi făcute de el, anual, și dacă cetățenii îi vor da votul de încredere și dacă intrarea sa în cursa electorală nu îl va propulsa în această funcție.
,,Mi-aș dori ca și cetățenii din Prigoria să nu mai aibă încredere în promisiuni electorale. Să se bazeze efectiv pe ce au văzut că am făcut eu și echipa mea. Să știe că nu sunt omul care promite, ci cel care face exclusiv pentru ei și comunitate. Îmi doresc să știe că eu nu vreau să ajung la primărie pentru că nu aș avea altceva de făcut, ci că vreau să fiu ales primar, deoarece sunt capabil să transform această comună în una prosperă, gata să ofere locuri de muncă, viitor pentru tinerii plecați peste hotare și adevărata casă pentru cei care și-au pierdut speranța că Prigoria poate fi o comună în care viața este ca la oraș. Și mă refer aici la utilități, condiții normale de viață și confort în mediul rural, identice cu cele din mediul urban. Vreau ca și cetățenii din Prigoria să știe că sunt legat de această comună, că aici îmi clădesc viitorul meu și al copiilor mei și îmi doresc să fiu mândru atunci când spun că sunt de aici”, a declarat Cătălin Claudiu Bogdan, antreprenor, candidat Pro România la funcția de primar de Prigoria.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here