UMC Husnicioara se extinde şi îşi modernizează circuitul de benzi

242

Unitatea Minieră de Carieră Husnicioara a Complexului Energetic Oltenia (CEO) va investi începând din luna noiembrie câteva milioane de lei în extinderea suprafeţei de extracţie a lignitului şi în modernizarea circuitului de transport cărbune. Deja aici au fost finalizate demersurile pentru preluarea din fondul forestier a unei suprafeţe de 147,72 de hectare pentru începerea activităţii de defrişare şi decopertare pentru a se ajunge la straturile de cărbune.

“CEO intenţionează să perfecteze câteva contracte de livrare a cărbunelui cu parteneri din Serbia. Este motivul pentru care ne pregătim să asigurăm condiţii favorabile de exploatare ritmică a lignitului destinat exportului”, a făcut public Costel Mitroi, directorul unităţii. Acesta a afirmat că în bazinul carbonifer Mehedinţi se vor mai efectua lucrări de schimbare a tronsoanelor de benzi de transport a cărbunelui în depozitele UMC Husnicioara şi se va construi o nouă linie de distribuţie a energiei electrice pentru scăderea consumului prin eliminarea pierderilor. “Am alocat suma de aproximativ 40.000 lei pentru elaborarea proiectului de scurtarea circuitului de alimentare cu curent electric a celor 12 utilaje situate în frontul de lucru, la 1,7 kilometri de staţia electrică”, a spus Mitroi.
El a mai arătat că investiţiile demarate vor permite scăderea costurilor şi eficientizarea activităţii de extracţie a cărbunelui, puternic afectată în ultimii patru ani din cauza nedecontării de către Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare a facturilor de achiziţie a lignitului în valoare de 200 milioane de lei.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here