UM Sadu scapă de Hoară cu ajutorul PDL Gorj

124

hoara 2 facuta de mineMarcel Hoară ar putea să fie înlocuit din funcţia de administrator special al Uzinei Mecanice(UM) Sadu, asta ca urmare a nemulţumirilor pe care colegii săi din PDL Gorj le au la adresa managementului său catastrofal, desfăşurat la această fabrică.

La un pas de înlocuire vor fi şi alţi doi componenţi ai Consiliului de Administraţie al UM Sadu, susţin liderii PDL Gorj, adică pedeliştii Oana Pănescu şi Marcel Iacobescu. De altfel, avocata lui Manţog cum i se mai spune Oanei Pănescu ca urmare a faptului că acesta a deţinut o lungă perioadă de timp calitatea de apărător al liderului PDL, este de ceva vreme asistent judiciar la Tribunalul Gorj şi a impus o oarecare distanţă faţă de organizaţia ,,portocalie” iar Iacobescu are o atitudine similară, mai ales după ce şi-a pierdut calitatea de director al Medserv Min. Problema înlocuirii lui Marcel Hoară, administratorul special al UM Sadu, a fost pusă recent într-o şedinţă a PDL Gorj. Nu s-a stabilit însă şi cine va fi persoana pe care pedeliştii gorjeni, nemulţumiţi de managementul lui Hoară, vor să o pună în locul acestuia. Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL, susţine că în opinia sa se impune însă o schimbare la UM Sadu. ,,S-a discutat ca principiu la PDL dar nu am discutat şi cine va veni în locul lui Hoară şi ce se va întâmpla. Vom vedea, avem oricum oameni pregătiţi. Nu este însă vorba despre îndepărtarea cuiva ori că are cineva ceva cu domnul Hoară, s-a discutat aceste chestiuni deoarece la această unitate au fost recent două accidente de muncă. O măsură ar fi şi discutarea întregului Consiliu de Administraţie, vorbim de o măsură, deoarece, cum se ştie, UM Sadu este în subordinea Ministerului Economiei şi ministrul numeşte administratorul acolo”, a precizat Vâlceanu.

Magistrat asistent şi membru în CA-ul UM Sadu

Vâlceanu a refuzat să discute despre potenţiala incompatibilitate pe funcţie a Oanei Pănescu despre care a anunţat că este magistrat asistent la Tribunalul Gorj. A menţionat însă că Ministerul Economiei trebuie să decidă asta, dacă este cazul, la partid discutându-se totul ,,ca principiu”. Purtătorul de cuvânt al PDL Gorj a subliniat însă, în calitatea sa de politician, crede că la UM Sadu s-ar impune o schimbare, părere împărtăşită şi de cei prezenţi la şedinţa în cauză de la PDL.

Boian, pe făraş?!

De altfel, Nicolae Daviţoiu, preşedintele organizaţiei municipale a PDL Târgu-Jiu a anunţat deja, imediat după ultimul accident de muncă de la UM Sadu, că ,,problema Hoară” se va discuta în următorul Birou Permanent Judeţean al organizaţiei. Cele precizate atunci de Daviţoiu s-au concretizat, politicianul anunţând joi că, în urma unei analize la nivelul organizaţiei, întreaga conducere a uzinei, Hoară implicit, dar şi Consiliul de Administraţie să fie schimbate.

Hoară, din scandal în scandal

De când Marcel Hoară este administrator al UM Sadu, la fabrica de armament au avut loc trei accidente de muncă foarte grave, unul soldându-se cu pierderi de vieţi. Ca şi cum nu ar fi suficient, Hoară a apărut în urmă cu câteva zile într-un nou scandal cel al vilei de la Snagov care ar aparţine mamei sale pensionare.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here