Ultimul meci al anului pentru handbaliste: ,,Este o partidă cu încărcătură aparte”

791

Echipa de handbal a Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu evoluează la Galați în ultimul meci al anului. Partida din Sala ,,Dunărea” se dispută astăzi, începând cu ora 17.00. Cele două formații nou-promovate au avut un parcurs diferit în Liga Florilor. Gorjencele pot fi considerate, pe bună dreptate, revelația primelor 10 etape, cu patru succese, în timp ce formația adversă este singura fără victorie până acum. Vizitatoarele au un moral foarte bun, după ce în rundele precedente au trecut de SCM Craiova și Minaur Baia Mare și au fost la un pas să obțină un rezultat pozitiv și cu SCM Râmnicu Vâlcea. Antrenorul Liviu Andrieș a subliniat că s-a muncit foarte mult în pauza competițională, iar punctele trebuiau să vină în clasament. Pe de altă parte, antrenorul gorjean a adăugat că o înfrângere la Galați ar anula două succese obținute cu foarte multă trudă. ,,Ştiam de la începutul campionatului că suntem o nucă tare și sper în continuare să arătăm așa. Sper să demonstrăm aceeași atitudine și determinare și să facem un joc bun și la Galați. Este un meci cu o încărcătură aparte. Este o deplasare lungă, pe terenul unei echipe care nu are ce pierde, fiind pe ultimul loc și care își va vinde scump pielea. Pentru o victorie la Galați, fetele trebuie să trateze serios meciul. Trebuie să avem agresivitate în apărare și trebuie să venim, obligatoriu, cu cele trei puncte. Dacă nu vom reuși acest lucru, aceste două jocuri pe care le-am câștigat se vor anula și ar fi păcat, pentru munca fetelor în primul rând, să ne dăm cu stângul în dreptul pe final de an. Fetele au început să înțeleagă ceea ce trebuie să facă și au prins încredere. Chiar dacă nu am avut rezultate, jocurile bune în compania unor formații puternice îți dau încredere. Am prins curaj și cred că, de la etapă la etapă, am crescut. Avem o apărare și o poartă foarte bune, iar aceste lucruri ne-au adus pe locul 7. Cred că este un lucru nemaipomenit pentru o echipă nou-promovată să fie pe această poziție”, a declarat Andrieș.
Centrul Alexandra Gavrilă a admis că încă o victorie ar încununa un an aproape perfect. Jucătoarea a promovat alături de CSM Târgu Jiu și s-a dovedit a fi una dintre cele mai constante handbaliste și în primul eșalon. ,,Dacă am învinge la Galați, bineînțeles că am avea un final de an perfect. Este un meci mai important decât meciul cu Minaur Baia Mare. Sperăm să facem un joc foarte bun acolo și să încheiem anul cum se cuvine. Campionatul e lung, mai sunt multe etape, nici măcar nu s-a terminat turul. Acum suntem în extaz, dar la finalul campionatului putem să nu mai fim, deci trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”, a declarat Gavrilă. Oana Bucă este mândră de parcursul gorjencelor și spune că alb-albastrele trebuie să demonstreze că formează o echipă unită.
,,Este o partidă grea, dar vom da tot ce putem ca să aducem cele trei puncte acasă. Mergem acolo încrezătoare și vrem să dăm dovadă că suntem o echipă puternică. Trebuie să ne apărăm foarte bine, pentru că au jucătoare destul de bune pe atac. Am muncit foarte mult și sunt foarte mulțumită de bilanțul de până acum”, a adăugat interul nostru.
Mălina Bichir și Dana Corban au vorbit pentru gălățence înaintea jocului cu CSM Târgu Jiu. Ambele componente ale adversarei noastre au declarat că pot obține, cu ajutorul publicului, primul succes din campionat. ,,Sper să terminăm anul cu o victorie. Pregătim meciul de ceva timp și ne dorim din suflet acest lucru. Sper să fie cât mai bine, să adunăm toate lucrurile bune pe care le-am pregătit și să terminăm anul cu bine. Contează enorm să avem susținerea publicului”, a spus Bichir. ,,Suntem pregătite, ne dorim să câștigăm acest meci și sperăm să avem publicul aproape. Spre deosebire de noi, echipa din Târgu-Jiu a avut un început mult mai bun, însă sperăm să încheiem anul cu o victorie și de la anul să avem rezultate favorabile. Îi așteptăm pe fani alături de noi”, a afirmat Corban.

Liga Florilor – ETAPA 11
Joi, 29 decembrie, ora 11.30
SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA – HC ZALĂU
Joi, 29 decembrie, ora 15.15
CS GLORIA 2018 BISTRIȚA-NĂSĂUD – CS RAPID BUCUREȘTI
Joi, 29 decembrie, ora 17.00
HC DUNĂREA BRĂILA – SCM GLORIA BUZĂU
Joi, 29 decembrie, ora 17.00
CSM GALAȚI – CSM TÂRGU JIU
Joi, 29 decembrie, ora 17.00
CS MINAUR BAIA MARE – CS MĂGURA CISNĂDIE
Joi, 29 decembrie, ora 18.00
SCM RÂMNICU VÂLCEA – CSM SLATINA
Vineri, 30 decembrie, ora 17.30
CS DACIA MIOVENI 2012 – CSM BUCUREȘTI
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here