Ultimele zile pentru solicitarea tichetelor de grădiniţă

279

Târgujienii cu venituri sub 284 de lei pe membru de familie şi care au copii ce frecventează învăţământul preşcolar, mai pot depune doar până la data de 30 aprilie dosarele cu actele aferente în vederea acordării tichetului de grădiniţă pentru anul şcolar 2015 – 2016.

Până ieri, la Registratura Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au fost depuse doar 94 de dosare în vederea acordării tichetului social pentru frecventarea învăţământului preşcolar, în valoare de 50 de lei. “Avem primite 94 de dosare în vederea acordării tichetului lunar de grădiniţă. Am avut şi cazuri în care oamenii şi-au depus dosarele, iar ulterior le-au retras. Termenul pentru solicitarea acordării acestor tichete este 30 aprilie. Tichetele li se vor da solicitanţilor retroactiv, din luna februarie a acestui an. Tipărirea tichetelor s-a scos la licitaţie, iar după încheierea procedurilor, se vor emite comenzile aferente, dar numai în funcţie şi de prezenţa copiilor la grădiniţă, aceasta fiind o altă condiţie obligatorie”, a declarat Alina Toader, şef serviciu în cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.
Documentele necesare pentru acordarea stimulentului educaţional acordat sub formă de tichete de grădiniţă, an şcolar 2015-2016, sunt următoarele: adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ preşcolar (grădiniţă), care să ateste înscrierea copilului în anul şcolar 2015-2016; livret de familie; acte de identitate; certificat de căsătorie; certificate de naştere pentru copiii în vârstă de până la 14 ani; adeverinţă de venit eliberată de către Administraţia Finanţelor Publice Gorj pentru toţi membrii majori ai familiei; acte privind veniturile realizate; dosar. Este de precizat faptul că cererea va fi însoţită de copia documentelor, iar acestea se prezintă în original pentru conformarea copiilor. La nivelul municipiului Târgu-Jiu, a fost identificat un grup ţintă potenţial beneficiar de tichete sociale format din: familii cu copii preşcolari aflate în dificultate; familii cu copii preşcolari de etnie rromă; familii cu copii preşcolari formate din tineri provenind din sistemul de protecţie a copilului; familii cu copii preşcolari, fără adăpost; familii cu copii preşcolari, beneficiare de alocaţie de susţinere şi/sau ajutor social; familii cu copii preşcolari, beneficiare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei; familii tinere cu copii preşcolari, fără venituri; copii preşcolari, reprezentaţi legal, victime ale violenţei în familie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here