Ultimele zile de înscriere pentru gorjencele care vor să culeagă căpşuni în Spania

307
Fruit pickers harvest strawberries at a farm in San Quintin in Baja California state, Mexico April 1, 2015. REUTERS/Edgard Garrido

Gorjencele care vor să-şi rotunjească veniturile şi îşi doresc să plece în Spania la cules de căpşuni, mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a participa la selecţia naţională. În aceste zile, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va trimite circa 60 de invitaţii de participare gorjenilor deja înscrişi în baza de date a serviciului EURES. “Pregătim 60 de invitaţii ce urmează a fi trimise prin Poşta Română pentru cei care sunt deja înscrişi la noi ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în ţările Uniunii Europene, dar selecţia se adresează şi celor care îşi doresc să obţină un contract pentru Spania. Noi facem înscrieri inclusiv pe 21 ianuarie, urmând ca la finele acelei zile să trimitem situaţia către ANOFM”, a declarat Diana Văduva, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.
Locaţia unde se va desfăşura selecţia naţională urmează să fie anunţată ulterior. Sunt oferite nu mai puţin de 800 de locuri de muncă femeilor cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Documentele necesare înscrierii sunt următoarele: cerere tip, anexa 3 bis (tipizat), copie BI/CI cu o valabilitate de minim 6 luni, CV Europass în limba română (tipizat), copie a certificatului de absolvire a şcolii, calificare, adeverinţă medicală eliberată de la medicul de familie, cu menţiunea apt pentru muncă, cazierul judiciar în original, care să ateste că nu are antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni) şi un dosar cu şină.
Durata contractelor de muncă este de circa trei luni de zile, timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi, iar salariul oferit este de 40 euro brut la zi. Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi. Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp. Data estimată de angajare este 15 februarie 2016.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Este bine ca se ofera locuri de munca in Spania,dar ceea ce se scrie in informatie nu este si in teren. Dar ce este corect in tara asta? Cu respect eu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here