UCB Târgu-Jiu a dat startul unui nou an universitar

195

Universitatea „Constantin Brâncuși” (UCB) Târgu-Jiu a dat startul unui nou an universitar. La festivitatea de deschidere, care a avut loc în dimineața zilei de 1 octombrie, au participat doi parlamentari de Gorj, primarul municipiului Târgu-Jiu, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, un membru al Directoratului CEO, prefectul Ciprian Florescu, subprefectul Sorin Arjoca, șefii IPJ Gorj, reprezentanți ai ISJ, șeful DGA, cadre didactice și studenți.

Campusul studenţesc al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a găzduit, luni, 1 octombrie, festivităţile de deschidere a noului an universitar. Manifestarea a început la ora 10.00 și s-a desfășurat în noul amfiteatru al universității. La ceremonie au fost prezenți doi parlamentari de Gorj: Dan Vâlceanu și Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu – Marcel Romanescu, vicepreședinții Consiliului Județean Gorj: Ninel Muja și Gheorghe Nichifor, prefectul Ciprian Florescu, subprefectul Sorin Arjoca, șefii IPJ Gorj: Decebal Drăghiea și Daniel Fețanu, șeful DGA – Octavian Liviu Chițiba, un membru al Directoratului CEO, reprezentanți ai ISJ, cadre didactice și studenți.
Marele absent de la festivitatea de deschidere a anului universitar, organizată de UCB Târgu-Jiu, a fost Victor Ponta. “L-am invitat aici pe fostul prim-ministru Victor Ponta, dar se pare că sunt mai importante problemele de partid pentru toți cei care ne reprezintă în Parlamentul României. Mulțumesc parlamentarilor prezenți în sală, mulțumesc autorităților publice locale, mulțumesc studenților și cadrelor didactice și tuturor celor prezenți astăzi aici. (…) Deschidem azi un nou an academic sub auspiciile optimismului rezervat ce trebuie să constate orice început. Venim după un an bogat cu satisfacții profesionale, dar și cu unele neîmpliniri”, a declarat Adrian Gorun, președintele Senatului Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
Mesaje de început de an universitar au transmis și autoritățile. “E un moment deosebit, pentru că dincolo de debutul anului universitar 2018-2019, participăm astăzi și la inaugurarea unui edificiu de marcă, ceea ce se dorește și, cu siguranță, va fi în viitor o emblemă a mediului academic din Gorj și, de ce nu, din întreaga țară, pentru că întotdeauna Universitatea “Constantin Brâncuși” a știut și a putut să arate că profesorii universitari au valoare, că studenții pot atinge zona elitelor. Pentru asta vă rog să-mi permiteți să vă felicit”, a mărturisit prefectul Ciprian Florescu.
Mesajul Consiliului Județean Gorj a fost transmis de către vicepreședintele Gheorghe Nichifor: “La acest moment solemn, firește că nu poate să lipsească și un om al școlii. Sunt, ca dascăl și ca reprezentant al școlii gorjene, foarte apropiat de ce s-a întâmplat în această instituție de învățământ superior de la începuturile ei până în prezent; chiar câțiva ani am și predat aici, astfel încât nu pot să nu constat de fiecare dată drumul ascendent pe care universitatea noastră l-a parcurs și locul foarte bine plasat în sistemul educațional al județului nostru. De asemenea, nu pot să nu constat că foarte mulți elevi de calitate au optat pentru această instituție și au făcut carieră plecând de pe băncile Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu”.
Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu este o instituţie de învăţământ superior de interes public, de stat, acreditată, conform Hotărârii Guvernului României nr. 288 / 01. 06. 1992, şi funcţionează pe baza principiilor cu personalitate juridică şi caracter nonprofit, înfiinţată în conformitate cu prevederile legale autonomiei universitare şi libertăţii academice, în coordonarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – autoritate centrală de specialitate. Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu este o universitate preocupată, mai ales, să ofere tinerilor şansa de a alege programe de studii variate, în concordanţă cu cerinţele pieţei forţei de muncă superior calificată.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here